Teatro dienos šventė mokykloje

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAŽmogus gali ne tik mylėti, mąstyti ir jausti, bet ir turi sugebėjimą kurti. Mes stengiamės kurti savo gyvenimą, siekdami kad jis būtų gražesnis ir prasmingesnis.
Pavasaris mokykloje tradiciškai prasideda kartu su Teatro dienos paminėjimu ir spektaklio premjeros pristatymu.
Balandžio 8–oji  mokykloje prasidėjo šurmuliu. Teatro studijos „Runa“ (vadovas Arūnas Narauskas) artistai ruošėsi spektaklio „Saulėgrąža“ premjerai. Pagal latvių rašytojos Anos Saksės knygą „Pasakos apie gėles“ pastatytame spektaklyje vaidino 23 artistai – 17 Simno specialiosios mokyklos mokinių ir 6 buvę mūsų mokyklos mokiniai, šiuo metu Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Alytaus rajono padalinio nariai. Šis renginys į mokyklą kasmet sukviečia vis daugiau svečių. Spektaklio premjerą stebėjo Simno Švenčiausiosios Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios klebonas Raimundas Žukauskas, politologas, socialinių mokslų daktaras Laurynas Kasčiūnas, Valstybinio Vilniaus Mažojo teatro, kino ir televizijos aktoriai Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, režisierius, aktorius Robertas Šarknickas, Simno gimnazijos direktorius Evaldas Jakutavičius ir kiti garbūs svečiai, mokinių tėveliai, renginio rėmėjai, mokyklos bendruomenė.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė, kad jaunųjų artistų teatro studijoje „Runa“ kasmet vis daugėja ir palinkėjo jiems ir vadovui neblėstančio kūrybiškumo, naujų idėjų ir minčių.
Pirmą kartą mūsų mokykloje ir šiame renginyje dalyvavo L. Kasčiūnas. Labai malonu buvo išgirsti, kad jį sužavėjo bendruomeniškumo, draugiškumo ir nuoširdumo atmosfera, tvyranti mūsų mokykloje.
Pasibaigus spektakliui svečiai dėkojo jauniesiems artistams ir jų vadovui už nuostabų reginį, puikias emocijas, įteikė prisiminimo dovanėlių ir saldžių skanėstų. Ypatingą staigmeną paruošė aktoriai L. Kalpokaitė ir J. Braškys, įteikdami milžiniško dydžio tortą su saulėgrąžomis. O Rasa Navakauskienė ir Juozas Kavaliauskas teatro studijai, mokyklos svečiams ir bendruomenei padovanojo muzikinį kūrinį. Mokyklos renginiuose nuolat dalyvauja bei prisideda prie jų organizavimo nuolatinė rėmėja ir globėja Alytaus rajono savivaldybės tarybos narė Jūratė Overaitytė. Šiais metais ji nupirko medžiagą ir su pagalbininkais pasiuvo visiems aktoriams scenos drabužius.
Teatro dienos renginį mokykloje padėjo suorganizuoti rėmėjai – VšĮ „Kretingos maistas“, UAB „Rosvanta“, UAB „Lauveka“, G. Guževičienės IĮ.
Teatras yra mįslė, paslaptis, jis išreiškia žmogaus esmę, prieštaringumą, aistrų prigimtį, charakterių kovą. Nors menas visada buvo ir bus kiekvienam skirtingai suvokiamas dalykas, tačiau jis daro įtaką mūsų gyvenimui, tobulina mūsų dvasines vertybes ir padeda kurti gražesnį gyvenimą.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA