„Pasakų karalystė“ įsikūrė mokykloje

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATarptautinė vaikų knygos diena švenčiama kartu su pasakų kūrėjo H. K. Anderseno gimtadieniu. Šią dieną daugybėje šalių rengiamos vaikų ir jaunimo literatūros savaitės.
Mokykloje, kasmet ieškoma vis įdomesnių, originalesnių šios dienos paminėjimo būdų.
Šventės išvakarėse mūsų mokykloje lankėsi Simno gimnazijos mokiniai su bibliotekininke Lina Daniulevičiene. Ji papasakojo kaip Vaikų knygos diena švenčiama pasaulyje. O gimnazistai paskaitė nemažai trumpų, bet žaismingų kūrinėlių.
Tai buvo tarsi įžanga į tikrą šventę. Bibliotekininkė Virginija Raguckienė visus pakvietė į „Pasakų karalystę“, kurioje šėliojo įvairūs pasakų personažai. Neatpažįstamai pasikeitę mokytojai inscenizavo Š. Pero pasaką „Raudonkepuraitė“. Tačiau kūrinys nebuvo papasakotas tradiciškai — į jo kūrimą buvo įtraukti visi žiūrovai, kurie sprendė kaip turi elgtis pasakų veikėjai vienoje ar kitoje situacijoje. Netrūko daug juoko ir gerų emocijų. Tačiau svarbiausia, kad mokytojų kartu su ugdytiniais sukurta pasaka baigėsi gerai — senelė su Raudonkepuraite liko sveikos ir gyvos, jos linksmai atšventė senelės gimtadienį, o gimtadienio pyragu pavaišino visus žiūrovus.
Netikėtą staigmeną mums pateikė mokyklos draugai ir rėmėjai iš Norvegijos — Sidsel, Sissel, Hilde, Britt ir Jon Magne. Atvykę aplankyti mūsų mokyklos bendruomenės, jie netikėtai pateko į šį renginį. Nors jie nesuprato nei vieno ištarto lietuviško žodžio, bet iš šypsenų, emocijų, dekoracijų ir drabužių suprato kokią pasaką inscenizavo. Po renginio jie mokiniams išdalino atvežtas dovanas, o organizatoriai aktyviausiems bibliotekos skaitytojams įteikė padėkos raštus.
Taip neįprastai, bet labai smagiai ir žaismingai atšventėme Vaikų knygos dieną.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA