Salės futbolo varžybos

20160414_145253 - CopyMeilė sportui ir fizinės veiklos įpročiai susiformuoja vaikystėje, todėl svarbu, jog vaikai žaistų futbolą nuo mažens.
Šiais mokslo metais kūno kultūros mokytoja Aldutė Mikulskienė dalyvavo Lietuvos Futbolo Federacijos paramos projekte „Užauginkime Ronaldo Lietuvai“.
Programos „Užauginkime Ronaldo Lietuvai“ idėja gimė atsižvelgiant į visuomenės apklausų metu Lietuvos gyventojų išsakytą nuomonę, kad futbolą jie myli ir mielai žaistų, bet dažnai tam neturi sąlygų. Visos programos sudedamosios dalys – nuo aikščių iki vartų – yra skirtos tam, kad į futbolo pasaulį pasinertų kuo daugiau anksčiau futbolo nežaidusių vaikų. Kodėl Ronaldo? Nesvarbu ar tai yra garsusis nr. 7, ar legendinis nr. 9 – ši pavardė asocijuojasi su aukščiausio lygio futbolo žaidėjais ir kelia emocijas ne vienai futbolo gerbėjų kartai. Nors tokių talentų pasaulyje yra tik vienetai, bet turime lygiuotis į geriausius iš geriausių.
Šiltuoju metų laiku didysis futbolas žaidžiamas stadionuose, tačiau nepalankus oras žiemą sukviečia moksleivius į sales. Visame pasaulyje populiarėjantis mažasis futbolo brolis – Futsalas (salės futbolas) gali tapti moksleivių tarpe itin propaguojama sporto šaka.
Iš LFF paramos fondo sulaukėme geros žinios, kad mokyklai skirta parama – 10 futbolo kamuolių ir 1 komplektas salės futbolo vartų. Ši dovana dar labiau motyvavo mokinius aktyviai fizinei veiklai.
Balandžio 14 dieną mokyklos sporto salėje vyko salės futbolo varžybos. Sirgaliai stebėjo dvikovas tarp mergaičių ir auklėtojų, tarp 5-6-7 ir 8-9-10 specialiųjų lavinamųjų klasių komandų.
Tikslingas nuolatinis vaiko užimtumas – pati geriausia prevencija nuo blogų įpročių. Vaikai augs sveikesni ir grūdins savo charakterį.
20160414_145709 - Copy20160406_173428 - Copy