Karjeros diena „Ateitis, svajonė ir sėkmė“

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMokslo metams skaičiuojant paskutines dienas, gegužės 13 dieną, Socialinių įgūdžių klasės vadovė Zofija Jakubauskienė vykdė projektinę veiklą, aptardama vienos svarbiausių programų – Ugdymo karjerai – įgyvendinimą mokykloje. Mokytoja akcentavo, jog vykdydami šią programą siekiame, kad kiekvienas mokinys išmoktų konstruktyviai žvelgti į ateitį, sistemingai kaupti žinias, lavinti gebėjimus, ugdytis kompetencijas, padėsiančias rinktis profesinę veiklą ir planuoti savo  ateitį.
Mokiniai su klasių vadovais ruošdamiesi baigiamajam renginiui „Profesijos diena“, visą savaitę labai kruopščiai ir intensyviai dirbo — lankėsi Simno seniūnijos įstaigose ir organizacijose, bendravo su jų darbuotojais, domėjosi profesijų ypatybėmis, piešė piešinius tema „Mano svajonių profesija“.
Renginio metu mokiniai kartu su mokytojais visiems susirinkusiems pristatė girdėtus ir regėtus įspūdžius apie įvairias profesijas. Pristatymai buvo informatyvūs, aiškūs, išsamūs, originalūs. Vieni pateikti dalykiškai, kiti – linksmai, su humoro doze.
Pasiklausyti pasakojimų apie įvairias profesijas galėjome ne tik iš mokinių lūpų. Į mokyklą atvyko Simno seniūnijos socialinio darbo organizatorė Snieguolė Malinauskaitė, socialinė darbuotoja su socialinės rizikos šeimomis Jolita Marčiulaitienė, parduotuvės „Lauveka“ direktorė ir netradicinės medicinos propaguotoja Edita Rimkienė, Alytaus r. savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos Simno ugniagesių komandos viršininkas Gintaras Abromaitis ir ugniagesys – gelbėtojas Sigitas Grėbliūnas. Kiekvienas pasakojo apie savo profesiją, kuo ji patraukli, įdomi, o kartais ir sunki.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė apibendrindama dienos veiklas teigė, jog renginys suteikė mokiniams naujų žinių ir ne vieną paskatins atsakingiau įvertinti savo galimybes, pažinti ir atrasti save, susimąstyti, ko nori, ką  gali ir kaip visa tai pasiekti. Buvo akivaizdu, jog dauguma mokinių pasiryžo geriau mokytis ir siekti savo senų ar naujai atrastų svajonių. „Jeigu nori gyvenime ką nors pasiekti, turi labai stengtis tai padaryti“, „Nenuleisti rankų, jei iš karto nepasisekė – mokytis, tobulėti ir tikėti tuo, ką darai“, „Tik nuolatinės pastangos padaro tave laimingą“ — šios frazės dar ilgai skambės mokinių mintyse.
Dėkodama svečiams ir mokytojams direktorė pasidžiaugė, kad žengėme pakankamai tvirtą ir platų žingsnį į priekį. „Tikiu, kad „Profesijos  diena“ mokykloje taps gražia tradicija, nes atskirų profesijų atstovų pasakojimai ne tik gerai nuteikė, įnešė naujų vėjų į mokyklos gyvenimą, tačiau ir padėjo mokiniams suprasti, kad šiuolaikiniame informacijos pasaulyje, kur žinios, įgūdžiai ir gebėjimai yra iškeliami kaip vienos didžiausių vertybių, būti neišsilavinusiu arba neišmanančiu yra tiesiog nesolidu“ – kalbėjo J. Žeimienė.
Tikimės, jog tolimesnės diskusijos klasių valandėlių metu, veiklos analizės padės formuotis nuostatoms apie tai, kad mokykloje visų pirma sėkmę lemia nuolatinės pastangos, o tik po to gebėjimai.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA