Dalyvavome akcijoje „Plauk garlaiviu Trakuose“

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKasmet, Vaikų gynimo dienos proga, LR Seimo narės Dangutės Mikutienės iniciatyva vykdoma tradicinė socialinė akcija „Plauk garlaiviu Trakuose“.
Šiais metais prie akcijos prisijungė ir mokyklos mokiniai. Birželio 1 d.  nuo pat ryto kaitino saulutė, tad pasipuošę ir linksmai nusiteikę mokiniai su mokytojais susėdo į autobusą ir išvyko į Trakus. Mokiniai nekantriai laukė pažinties su senąja Lietuvos sostine.
Trakuose mūsų linksmybės prasidėjo garlaivyje „Skaistis“. Simbolinis bilietas į jį – piešinys konkursui „Mes piešiame savo kraštą“. Plaukdami garlaiviu ugdytiniai grožėjosi juos supančia aplinka, Trakų pilies, Užutrakio dvaro vaizdais, mielai klausėsi pasakojimų apie jau 10-ąjį kartą vykdomą gražią akciją. Prisiminėme, kad šioje akcijoje ir konkurse dalyvauja antrą kartą.
Pasiplaukiojus garlaiviu, nuvykome aplankyti Trakų pilį, pasiklausyti pasakojimų apie tai kaip gyveno, už ką kovėsi ir kokių tradicijų laikėsi ten gyvenę kunigaikščiai.
Aplankėme vienintelį pasaulyje nacionalinį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų prekybos  burlaivį „Vytinė“. Šiuo metu šis laivas yra skirtas kultūriniam turizmui. Jo viduje  įrengtoje ekspozicijoje buvo galima pamatyti upeivio gyvensenos įrangą, duonkepę krosnį, įvairius darbo įrankius ir drabužius. Laivo kapitonas savo pasakojimais nukėlė mus į XV amžių —  demonstruodamas specialiai sukurtą dokumentinį filmą apie „Vytinę“, supažindino su laivo ypatumais, pamokė  rišti mazgus.
Pasiplaukioję garlaiviu, pasisėmę naujų istorinių žinių, pakeliui į namus sustojome prie Skaisčio ežero. Čia pavalgėme pietus, pailsėjome, pasidalinome įspūdžiais ir laimingi grįžome namo.Vaikai už nuostabią Vaikų gynimo dieną dėkoja mokyklos direktorei Janinai Žeimienei,  verslininkei Genutei Guževičienei, UAB „Rosvanta“, VšĮ „Kretingos maistas“, kurie padėjo suorganizuoti šią įdomią, smagią  edukacinę išvyką į senąją Lietuvos sostinę.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA