Po įspūdingų renginių ugdytinius išlydėjome į vasarą

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPaskutinė mokslo metų diena mokykloje prasidėjo renginiu „Vilties angelas“. Mokytoja Jurgita Gumauskienė pakvietė visą mokyklos bendruomenę paminėti jau 75-ąsias pirmųjų trėmimų metines, kai per vieną savaitę iš Lietuvos buvo ištremta apie 17 500 žmonių. Įteikdama kiekvienam po popierinį angelą, ji kvietė prisiminti politinius kalinius, kuriems nepalūžti ir išgyventi padėjo tik didžiulis tikėjimas, tikėjimas ir įsitikinimas, jog sunkią valandą, kai jau nėra jokios vilties, kažkas saugo – tarsi globoja angelas.
J. Gumauskienė priminė skaudų mūsų šalies istorijos fragmentą, papasakojo apie trėmimus ir deportacijas, lagerių vargus patyrusius žmones, pasiklausėme ir kartu padainavome tremtinių dainas. Nors mums šių kančių patirti neteko, tačiau pasakojimai graudino ne vieną renginio dalyvį.
Santūriai ir ramiai paminėję Gedulo ir vilties dieną, visi susirinkome mokyklos kieme. Čia iškilmingai buvo įteikti Pagrindinio ugdymo pasiekimų pažymėjimai ir nuleista vėliava – kaip simbolis, kad mokslo metai pasibaigė ir mokinių laukia vasaros atostogos. Vėliavą dešimtokai gražiai sulankstė ir perdavė mokyklos direktorei saugoti iki kitų mokslo metų.
Šiuo reikšmingu momentu paskutinė mokslo metų diena dar nesibaigė. Kūno kultūros mokytoja Aldutė Mikulskienė pakvietė visus į jau tradicine tapusią sportinę veiklą „Sveikai pasitinkame vasarą“. Šventišką aprangą pakeitę sportine, mokiniai ir jų mokytojai išmėgino jėgas krepšinio, futbolo, smiginio, triukų su kamuoliais varžybose. Pertraukėlių metu diskutavo apie sveiką gyvenseną, judėjimo įgūdžius. Mokyklos direktorė Janina Žeimienė priminė apie fizinio aktyvumo, sveikos gyvensenos naudą sveikatai ir darbingumui, palinkėjo mokiniams ir pedagogams būti fiziškai aktyviais visą vasarą. Priešpiečiams visi draugiškai pasigamino sveikuoliškas salotas, atsigėrė žolelių arbatos.
Išlydėdama mokinius iš mokyklos direktorė Janina Žeimienė linkėjo, kad vasaros atostogos jiems būtų dosnios saulės šiluma, kad visi būtų laimingi būdami drauge su savo šeimomis, draugais, bičiuliais ir puikiai pailsėję, paaugę, išsiilgę žinių, grįžtų Rugsėjo 1-ąją į mokyklą.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA