Asociacijos „Herzens – KINDER e.v“ bendradarbiavimas su mokykla tęsiasi

IMG_1697Kartu su naujų mokslo metų pradžia mokykloje prasideda mūsų rėmėjų vizitai. Rugsėjo 19 dieną mokykloje lankėsi asociacijos „Herzens – KINDER e.v.“ narys iš Vokietijos Norman Muench. Tai jau ne pirmas šio jautraus, dėmesingo ir globėjiško žmogaus apsilankymas mūsų mokykloje.
Kaip jau įprasta, svečias pirmiausia norėjo susitikti su vaikais, pabendrauti su jų mokytojais. Kiekvienais metais N. Muench teikia ataskaitą savo asociacijos nariams ir rėmėjams apie nuveiktus darbus, iškilusias problemas ir didžiausius poreikius. Jis domėjosi kiekvieno mokytojo veikla, dėstomais dalykais, mokinių amžiumi, jų sveikatos problemomis.
Vaikščiodamas po mokyklą, svečias žavėjosi jos jaukumu, švarumu. O lankantis bendrabučiuose, jis pažadėjo mums rasti galimybę padėti dalinai suremontuoti keletą poilsio kambarių. Visą dieną daug kalbėjom, diskutavom.  Jis klausėsi apie mūsų vaikų gyvenimą mokykloje, domėjosi jų poreikiais. O pats su mumis dalinosi patirtimi apie savo dalyvavimą įvairiuose projektuose, narystę didesnėse ar mažesnėse asociacijose įvairiose pasaulio šalyse.
N. Muench nuoširdžiai džiaugėsi visos mūsų mokyklos bendruomenės pastangomis prisidėti prie mokyklos gerbūvio. Jis pasakojo, kad jam ne kartą teko susidurti su situacija kai įstaigos, organizacijos ar bendruomenės prašo pagalbos, bet pačios gautos paramos nemoka, nesugeba, net nesistengia išsaugoti. O šioje mokykloje visi darbai  – aplinkos ir patalpų tvarkymo – yra atliekami visos bendruomenės kartu.Tikime, kad šis bendradarbiavimas ir draugystė tęsis ilgai. Nors N. Muench bendrauja su daugybe vaikų visame pasaulyje, atvykęs pas mus jis pastebi kuris vaikas paaugęs, kuris daugiau kalba ir šypsosi, o kuris galbūt nešioja jo dovanotą kuprinę. O juk mums visiems dėmesys ir rūpestis yra labai reikalingi.
IMG_1705IMG_1707