Solidarumo bėgimas subūrė mokyklos bendruomenę

20160928_151138Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ ir šiais metais nuoširdžiai kvietė Lietuvos mokyklas dalyvauti Solidarumo bėgime. Kaip tai yra svarbu pabrėžia ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, įtraukusi Solidarumo bėgimą į iniciatyvą „Už saugią Lietuvą“.
Rugsėjo 28 d. mokyklos ugdytiniai ir jų pedagogai dalyvavo 3-iajame Solidarumo bėgime. Bėgimo organizatorė kūno kultūros mokytoja Aldutė Mikulskienė priminė, kad šis solidarumo bėgimas – tai unikalus projektas, kurio metu mokiniai, susivieniję bendrai sportinei veiklai, gali padėti vieni kitiems. Kiekvienas mokinys iki Solidarumo bėgimo dienos ieškojo rėmėjų – tėvelių, senelių, kitų artimųjų ar draugų, sutinkančių paaukoti jiems priimtiną sumą už kiekvieno bėgiko nubėgtą Solidarumo kilometrą. Kilometrai yra simboliniai. Patys vaikai nusprendė, kokio ilgio bus jų kilometras, – tai apibėgtas mokyklos stadiono ratas ar ilgesnė distancija. Solidarumo bėgimo pabaigą vainikavo diplomų įteikimas dalyviams.
3-iojo Solidarumo bėgimo metu surinktos lėšos bus naudojamos programai „Būkim draugais!“ įgyvendinti. Ji skirta sumažinti Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų, patiriančių patyčias, skaičių bei sukurti saugią, sveiką, pozityvią aplinką šiems vaikams. Lėšos taip pat bus skiriamos paremti tarptautinę kampaniją „Every Last Child“ Zambijoje – badą, skurdą ir nepriteklius kenčiantiems vaikams gelbėti.
Solidarumo bėgimas – tai didelis solidarumo pavyzdys ne tik mokiniams, bet ir visai mūsų mokyklos bendruomenei.
20160928_15090920160928_154632