Sporto renginys „Augu sveikas ir judrus“

20161006_153344Šie metai ypatingi mūsų tautai. Įvairių sporto šakų sportininkai savo pergalėmis išgarsino Lietuvos vardą pasaulyje ir lietuviams įkvėpė vienybės ir pasididžiavimo savo šalimi. Džiaugiamės jų pergalėmis ir viliamės, kad sportas, fizinis aktyvumas pamažu taps visų lietuvių, ne tik sportininkų, puoselėjama vertybe.
Pirmąjį spalio šeštadienį kasmet yra minima Kūno kultūros ir sporto diena. Ši data siejama su 1932 m. spalio 1 d. pradėjusia veikti pirmąja valstybine sporto institucija Lietuvoje – Kūno kultūros rūmais ir Lietuvos Respublikos Prezidento 1934 m. spalio 10 d. dekretu įsteigtais Aukštaisiais kūno kultūros kursais.
Kūno kultūros ir sporto dienai paminėti mokykloje vyko įvairios veiklos, kurias organizavo kūno kultūros mokytoja Aldutė Mikulskienė. Mokiniai stebėjo fizinio aktyvumo pamokėles, dalyvavo protų mūšio „Sveika mityba“ konkurse, aktyviai dalyvavo piešinių konkurse „Sukurk savo sveikų pusryčių lėkštę“. Mokykloje vyko salės futbolo varžybos tarp Simno specialiosios mokyklos ir Simno miesto Melioratorių gatvės jaunųjų futbolininkų komandų. Mokyklos direktorė Janina Žeimienė priminė apie fizinio aktyvumo, sveikos gyvensenos naudą sveikatai ir darbingumui, palinkėjo mokiniams ir pedagogams būti fiziškai aktyviais visą gyvenimą. Pasidžiaugė ugdytinių gražia draugyste ir bendradarbiavimu su miestelio bendruomene, nes tik tikslingas ir nuolatinis vaiko užimtumas – pati geriausia prevencija nuo blogų įpročių.
Tebūnie mūsų tautos didybės matas – sveikas, aktyvus žmogus.
20161006_15081220161006_164008