Tarptautinė tolerancijos diena mokykloje

DSC00056Lapkričio 16 dieną mokykloje, kaip ir visoje Lietuvoje, buvo paminėta Tarptautinė tolerancijos diena. Mokytoja Vilija Čeplinskienė kartu su mokiniais kiekvienam mokyklos bendruomenės nariui prisegė šių metų tolerancijos simbolį – paukštį, kuris leidžia suprasti, jog visas mus supantis pasaulis yra įvairiapusis, pilnas skirtingų spalvų.
Mokiniai kartu su mokytojais išsiaiškino ir prisiminė žodžio „tolerancija“ reikšmę, drauge aptarė, ar mes gyvename tolerantiškoje visuomenėje, ar tolerancija vyrauja vienas kito atžvilgiu, kokius netolerancijos ar tolerancijos pavyzdžius mokiniai prisimena. Piešė ir gamino įvairių dydžių bei spalvų paukščius, užrašė žymių žmonių pasakytas mintis apie toleranciją. Visi kartu šiais piešiniais išpuošė mokyklos salės sceną, draugiškai išrinko tolerantiškiausius mokslo draugus ir prisijungę prie inicijuojamo Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimo, pasidalino šios dienos renginio akimirkomis su organizatoriais bei kitais dalyviais.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė, kad būdami drauge, kalbėdami apie gerumą, pakantumą, skatiname toleranciją ir mokomės suprasti vieni kitus.
Tikime, kad šios dienos minėjimas prisidės prie aktyvesnio tolerancijos skatinimo mokykloje. Kuo anksčiau mokiniai supras ir žinos tolerancijos žodžio reikšmę, tuo daugiau tolerancijos bus mūsų  mokykloje, bendruomenėje, visuomenėje. „Tapk geresniu ir pats suprask, kas esi, prieš sutikdamas naują žmogų ir tikėdamasis, kad jis tave supras“. (G. Marguez).
DSC00043DSC00045DSC00050DSC00053