Priešgaisrinės saugos pratybos mokykloje

DSC00126Lapkričio 22 d. mokykloje vyko priešgaisrinės saugos pratybos, kurias vedė Alytaus apskrities Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektoriai Indrė Miškinytė ir Povilas Armanavičius. Pratybų metu mokiniai ir mokyklos darbuotojai mokėsi, kaip turėtų elgtis kilus gaisrui mokykloje kol atvyks ugniagesiai ir kiti pagalbos specialistai. Mokyklos pirmame aukšte, imituojant gaisrą, buvo paleisti dūmai, o mokytojai, mokiniai ir aptarnaujantis personalas turėjo evakuotis iš mokyklos. Mokiniai atidžiai klausė suaugusiųjų nurodymų ir evakavosi  nuosekliai, nepanikuodami.
Palikę „degantį“ mokyklos pastatą, visi susirinkome stadione. Svarbu buvo suskaičiuoti ar visi mokiniai, mokytojai, darbuotojai išėjo iš mokyklos, kad ugniagesiams nereikėtų pastate ieškoti  žmonių ir gaišti brangaus laiko. Į pratybas atvykę Simno ugniagesių komandos ugniagesiai pademonstravo kaukiančią sireną, visą turimą įrangą ir net leido vaikams su vandens žarna gesinti įsivaizduojamą gaisrą stadione.
Pratybose dalyvavę Alytaus rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos direktorius Romas Kisleravičius, priešgaisrinės saugos vyriausiasis specialistas Gintas Vėsa ir Civilinės saugos skyriaus vyriausioji specialistė Irena Mileišienė stebėjo kaip mokyklos bendruomenė geba pritaikyti turimas žinias evakuojantis iš mokyklos pastato gaisro atveju ir teigiamai įvertino pratybų eigą. Jie pasidalijo patirtimi kaip tokios pratybos vyko kituose objektuose ir patarė kokias saugumo pamokas mes dar turime išmokti.
Priešgaisrinės saugos pratybose mokiniai ir mokytojai susipažino su veiksmais gaisro metu, apsaugos nuo gaisro būdais ir priemonėmis, gaisro gesinimo priemonėmis, taip pat su gyventojų teisėmis, pareigomis bei atsakomybe priešgaisrinės saugos srityje.
Džiugu, kad visa mokyklos bendruomenė turi pakankamai teorinių žinių laikantis priešgaisrinės saugos reikalavimų ir supranta, kad saugios mokymosi aplinkos garantavimas – kiekvieno mokyklos darbuotojo pareiga. Šios gaisro gesinimo ir žmonių evakuacijos pratybos mokyklos bendruomenei buvo labai naudingos, nes tik praktinių pratybų metu yra įgyjami reikalingi įgūdžiai, būtini esant ekstremaliai situacijai.
IMG_1852DSC00130