Pabūkime kartu

IMG_0026,,Dievas myli visus, siunčia ramumą ir atjautą į visų sielas, įžiebia stebuklo viltį širdyse“.
Šiais žodžiais ir giesme mokykloje prasidėjo advento vakaras „Pabūkime kartu“. Nuostabią giesmę visiems susirinkusiems sugiedojo auklėtoja Virginija Narauskaitė su ugdytiniais. Prie žvakelėmis ir eglės šakutėmis papuoštų staliukų susėdusi mokyklos bendruomenė labai apsidžiaugė popietėje sulaukusi garbių svečių – klebono Raimundo Žukausko ir Simno ambulatorijos vedėjos, šeimos  gydytojos Jūratės Overaitytės.
„Senelė“ auklėtoja Romualda Zasimavičienė su savo auklėtiniais inscenizavo šeimos susibūrimą adventinį vakarą. Apsigobusi plačia skara, vydama į kamuolį siūlus, ji pasakojo savo vaikams, o kartu ir mums visiems, apie advento papročius, minė mįsles, kvietė žaisti adventinius žaidimus, giedojo giesmeles.
Logopedė Rimutė Cibulskienė pakvietė visus šiuo ypatingu laikotarpiu pasirūpinti ne tik savo kūnu, bet ir dvasia. O prieš uždegdama kalėdinės eglutės švieseles, papasakojo mums pasaką apie baltą Kalėdų senelį ir meškiną, kurie ieškojo spalvų, kad Kalėdų eglutė būtų ryški, spalvinga ir džiugintų mūsų širdis savo grožiu.
Parapijos klebonas R. Žukauskas paragino gerbti ir mylėti vienam kitą, advento metu susikaupti ir  pamąstyti apie savo gerus, o gal ir nelabai gražius darbus. Tai geras laikas atsiprašyti ir susitaikyti, jei ką nors įskaudinome negražiu žodžiu ar elgesiu. Po prasmingų palinkėjimų jis visiems vaikams įteikė po šokoladą.
Gydytoja J. Overaitytė palinkėjo visai mokyklos bendruomenei sveikatos, ramybės širdyse ir atjautos šalia esančiam. O kiekvienam mokinukui padovanojo po žaismingą saldžią dovanėlę.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė padėkojo popietės organizatorėms už nuoširdų ir šiltą pasibuvimą drauge, atvykusiems svečiams už palinkėjimus ir dovanėles vaikams. „Kalėdos – tai džiaugsminga šventė, kuri užbaigia metus ir paruošia kelią naujiems metams“ – kalbėjo direktorė, linkėdama ramaus Kalėdų laukimo, džiaugsmo namuose ir meilės širdyse.
IMG_0027IMG_0032IMG_0048IMG_0050