Sausio 13-oji niekada negali būti užmiršta..

IMG_0122Kasmet sausio 13 d. mokyklos bendruomenė dalyvauja pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“, kuri šiais metais Lietuvoje vyksta jau dešimtą kartą.
Ankstų sausio 13-osios rytą uždegę languose žvakeles, į atlapus įsisegę neužmirštuolės žiedus, susirinkome į minėjimą, kurį pradėjome giedodami Lietuvos valstybės himną.
Auklėtoja Virginija Narauskaitė priminė įvykius, nusinešusius drąsių žmonių gyvybes.  Sausio 13-oji – tai data, krauju įrašyta į Lietuvos istorijos knygą. Ji niekada negali būti užmiršta. Tūkstančiai drąsių žmonių stovėjo prieš tankus ir nesitraukė. Daugiau nei 600 laisvės gynėjų buvo sužeista, 14 iš jų paaukojo gyvybę.
V. Narauskaitė kvietė mokyklos bendruomenę pagalvoti, kas yra laisvė, ar mes verti aukos, vardu gyvybė, kurią sudėjo Lietuvos gynėjai ant laisvės aukuro tą baisią sausio 13-osios naktį. Prieš tankus rankom tuščiomis stovėję, mirties, kančios ir skausmo nepabūgę? Ar mes įvertinam jų žygio prasmę, ar mes suprantam jų aukos didybę?
Lietuvos tautos Laisvė išpirkta Lietuvos vaikų gyvybėmis, todėl visus žuvusius už Lietuvos laisvę pagerbėme tylos minute, o, renginiui pasibaigus, prie mokyklos pražydo „Neužmirštuolių pieva“.
Direktorė Janina Žeimienė teigė, kad Sausio 13-osios minėjimas yra puiki proga parodyti ne tik sau, bet ir visam pasauliui, kad ir šiandien esame vieningi, pasiruošę apginti iškovotą laisvę.  Priminė, kad laisvė – tai atsakomybė, pareiga, galimybė patiems pasirinkti savo gyvenimo kelią. Visiems palinkėjo branginti ir saugoti taip sunkiai iškovotą laisvę.
IMG_0124IMG_0128IMG_0135IMG_0138