Dalyvavome akcijoje „Žemės valanda“

IMG_9163Mokyklos mokiniai kartu su auklėtojais prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Žemės valanda“, kuri skirta atkreipti dėmesį į klimato kaitos keliamas grėsmes mūsų planetai.
Žemės valanda – tai globali iniciatyva, kviečianti visų šalių vyriausybes, verslo organizacijas, bendruomenes, vyrus, moteris ir vaikus (kur jie bebūtų) išjungti šviesas vienai valandai ir tokiu būdu parodyti savo susirūpinimą planetos ateitimi.
Auklėtojai supažindino mokinius su Pasaulinės Žemės valandos tikslais, paragino saikingai naudoti elektros energiją, skatino suvokti, jog mūsų visų pareiga yra mylėti ir saugoti Žemę.
Mokiniai iš žvakelių sudėliojo skaičių 60 ir tuo parodė, jog bent valandą reikia leisti Žemei pailsėti. Žvakių šviesoje mokiniai visą valandą klausėsi sakmių apie Žemę, žaidė žaidimus, minė mįsles. Visi kartu diskutavo apie tai, kad kiekvienas iš mūsų yra atsakingas ne tik už save, savo artimą, bet ir jaunąją kartą, kuri dar tik mokosi pažinti ir suprasti trapią aplinką, kurioje gyvename. Todėl privalome ugdyti šios kartos smalsumą, norą mokytis ir suprasti, kad visi, rodydami tinkamą pavyzdį, pasieksime trokštamą rezultatą – išsaugosime planetos gyvybingumą ir sumažinsime grėsmę visai žmonijai.
Akcijos metu kartu paminėjome ir Pasaulinę vandens dieną. Tad diskusijų metu visi vaišinosi auklėtojos Aurutės Miknevičienės atneštu gamtos gėrimu – beržų sula.
Žmonija sparčiai juda į priekį, tobulėja, bet kartu su technologine pažanga, vis didesnė našta tenka mūsų planetai. Žemė visų mūsų namai, todėl be galo svarbu rūpintis ja.

Informaciją pateikė auklėtoja Virginija Narauskaitė

IMG_9156