„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2017“

IMG_5542Šių metų kovo 20–24 dienomis mokykla, kaip ir dauguma Lietuvos mokyklų, dalyvavo VšĮ „Vaikų linija“ inicijuotoje visuotinėje akcijoje „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2017“. Galime pasidžiaugti, kad akcijos renginiuose dalyvavo ne tik mokiniai, mokytojai, bet ir mokyklos svečiai. Veiklų metu buvo raginama visais įmanomais būdais atkreipti dėmesį į patyčių problemą bei skatinti pagarbius ir draugiškus tarpusavio santykius.
Pirmąją akcijos dieną mokyklos Vaiko gerovės komisija supažindino mokinius su savaitės užduotimis bei veiklomis ir kalbėjo apie tai kaip išvengti patyčių.
Visą savaitę vyko pokalbiai, išvykos, susibūrimai, kurių metu mokiniai dalijosi savo patirtimi apie tai, kas jiems padeda sukurti draugiškus santykius klasėse ir šeimynose.
Pradinių klasių mokiniai kūrė „Gerų rankų darbų medį“, o šeimynų auklėtojai su savo ugdytiniais kūrė plakatus „Patyčios bijo tavo nepritarimo“. Šie visi darbai patalpinti mokyklos stenduose ir su jais gali susipažinti visi norintys.
Kovo 23 d. vyko seminaras Simno ugdymo įstaigų pedagogams ,,Patyčių prevencija mokykloje – mokytojo vaidmuo“. Patyčių tema yra labai aktuali, todėl padiskutuoti, pasidalinti patirtimi, pasiklausyti paskutinių apklausų ir tyrimų rezultatų susirinko daugiau kaip penkiasdešimt pedagogų.
Ketvirtąją savaitės dieną mokiniai su klasių mokytojais žiūrėjo filmus, aptarė juos, kūrė taisykles-rekomendacijas kaip gyventi be patyčių mokykloje, namuose, viešose vietose. Aptarė patyčių problemą internetinėje erdvėje.
Paskutinę akcijos dieną visa mokyklos bendruomenė susitiko su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prevencijos poskyrio tyrėju Artūru Tarasevičiumi. Jis dar kartą priminė patyčių problemas viešose vietose, internetinių patyčių pasekmes, supažindino su bausmėmis ir baudomis tiems asmenims, kurie linkę tyčiotis. Palinkėjo gyventi draugiškai, kaip stiprioje ir vieningoje šeimoje, padėti vieni kitiems, išklausyti, nebijoti išsakyti savo baimes, lūkesčius.
Savaitė pralėkė nejučia, palikusi visiems naujų žinių, puikių prisiminimų bei įspūdžių.

                                                           Informaciją pateikė mokytoja Rimanta Česnulevičienė

IMG_5572IMG_9151