Ugdymo karjeros diena Druskininkuose

DSC00729Balandžio 5 dieną mokytojai su savo mokiniais, organizuodami „Karjeros ugdymo dieną“, išvyko į Druskininkus. Kelionės tikslas buvo aplankyti šalia Druskininkų esantį restoraną – kepyklą „Romnesa“ ir sudalyvauti jų organizuojamoje edukacinėje programoje „Parodomasis šakočio kepimas“.
Kelionės į Druskininkus metu ekskursijos dalyviai nutarė aplankyti unikalų statinį – garsiąją Merkinės piramidę ir pajusti jos didingumą. Apsilankę piramidės viduje, pasisėmė teigiamos energijos, atgavo dvasinę pusiausvyrą ir pajuto vidinę ramybę. Malonu buvo bendrauti su piramidės įkūrėju Povilu, kuris nuoširdžiai ir paprastai supažindino su piramidės ir kupolo atsiradimo istorija, papasakojo kokia šių objektų paskirtis bei funkcijos, kokius patyrimus ir pokyčius išgyvena piramidės lankytojai.
Nuvykę į kepyklą „Romnesa“, mokytojai su mokiniais žiūrėjo filmą, kuriame vaizduojamas visas šakočio kepimo procesas, klausėsi pasakojimų ir patys bandė kepti šakotį. Šiuo metu kepyklėlėje yra kepami dviejų rūšių šakočiai – tradicinis ir trapusis. Jie yra gardaus skonio, švieži ir visada kvepiantys vanile ar grietinėle. Kepimo masei paruošti naudojami lietuviški natūralūs produktai. Įdomiausia visiems dalyviams buvo gyvai pamatyti visą šakočio gamybos eigą ir patiems joje sudalyvauti. Mokiniai suprato, kad šio skanėsto gamyba nėra lengvas darbas, tačiau labai viliojantis. O pačių iškeptas šakotis yra žymiai kvapnesnis ir skanesnis. Edukacinei programai baigiantis, visi vaišinosi dviejų rūšių skanėstu.
Šį kartą pasirinkta Karjeros ugdymo dienos programa mokiniams labai patiko. Džiaugiamės naujomis žiniomis, įvairiapuse patirtimi, skaniais pačių pagamintais šakočiais ir šilta pavasariška diena. Tikime, kad patirtus įspūdžius ir įgytas žinias mokiniai pritaikys savo tolimesnėje veikloje.

Informaciją pateikė mokytoja Zofija Jakubauskienė
DSC00725DSC00733DSC00762IMG_0429