Mokiniai atostogauja – mokytojai kelia pedagogines kompetencijas

IMG_5640Balandžio 12 d. mokytojos Rimanta Česnulevičienė ir Vilija Čeplinskienė Simno kultūros centre rajono pedagogams organizavo metodinį – praktinį seminarą „Kaip įveikti XXI a. iššūkius pedagogui?“. Sveikindama gausiai susirinkusius seminaro dalyvius Simno specialiosios mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė, kad mokytojai mokinių atostogų metu turi puikią galimybę kelti kvalifikaciją, daugiau laiko skirti savišvietai.
Seminaro tikslas – pasidalinti naujausiomis savęs pažinimo, pasitikėjimo bei motyvacijos žiniomis, išmokti naujų edukacinių žaidimų. Seminaro lektorė Ilona Bumblauskienė pasitelkdama naujausius mokslinių tyrimų duomenis, pasakojo apie informacijos srautus ir kaip juose lengviau orientuotis, kalbėjo apie vaiko įgūdžių formavimą, atminties ir intelekto lavinimą, pasidalino raktiniais sėkmės žodžiais į susikalbėjimą darbo aplinkoje, daug pasakančią kūno kalbą.
Apžvelgdama ateities profesijas, lektorė akcentavo, kad šiandienos pedagogai turi būti labai išsilavinę, kad sugebėtų tinkamai išugdyti ateities kartas, kurios kurs bei valdys robotus ir netgi skris į kosmosą.
Seminaro metu įgytos kompetencijos palengvins ir paįvairins pedagogų darbą su naujos kartos vaikais. Taikydami naujai išmoktus atmintį lavinančius, raminančius, pirštų bei smegenų veiklą greitinančius žaidimus ir praktikas, pedagogai turės galimybę profesionaliau lavinti ugdytinių kognityvinius gebėjimus, socialines ir kūrybines kompetencijas, intelektą, suteiks daugiau perspektyvų ir motyvacijos.
Baigiantis renginiui, I. Bumblauskienė su savo pagalbininku Vidmantu Bakšiu dovanojo įkvepiančią poezijos ir muzikos valandėlę ,,Stebuklingi žodžiai“. Lektorės skaitomos savos kūrybos eilės ir V. Bakšio gyvai atliekami muzikos kūriniai seminaro dalyviams tapo nuostabia dovana artėjančių Šv. Velykų proga.
IMG_5647IMG_5657