Popietė „Po kabančiu pasakų tiltu“

IMG_0456Balandžio 20 d. mokykloje vyko popietė „Po kabančiu pasakų tiltu“. Jos metu mokytoja Vilija Čeplinskienė ir bibliotekininkė Virginija Raguckienė atvertė didžiąją pasakų knygą ir visus, didelius ir mažus, supažindino su Brolių Grimų pasaka „Joniukas ir Grytutė“ bei jos herojais.
Prie organizatorių prisijungus mokytojams Rimantai Česnulevičienei ir Arūnui Narauskui, visi persikėlėme į kitos, naujai sukurtos, pasakos inscenizaciją. Juk Joniuką ir Grytutę nuskriaudusi ragana negali išvengti atsakomybės. Tad teisėjas ir kaltintoja, padedami mokinių, teisė raganą už jos blogus darbus. Nors ragana su savo vaikais raganiukais bandė paveikti teismą šokiu (choreografija mokytojos A. Mikulskienės), tačiau teisėjas ištrėmė ją į girios gilumą samanų ir kankorėžių rinkti.
Pasakų popietė baigėsi ir užvertėme didžiąją pasakų knygą. Tačiau tikimės, kad laikinai, nes kiekvienoje pasakų knygoje slypi nauja, įdomi ir pamokanti istorija.
Toks linksmas, įspūdingas, nuostabia pedagogų vaidyba paremtas pasakų inscenizavimas ne tik suteikia gerų emocijų, bet ir formuoja pozityvų mokinių požiūrį į knygų skaitymą.

Informaciją pateikė bibliotekininkė Virginija Raguckienė

IMG_0449IMG_0451IMG_0460IMG_0470