Atvelykio šventė „Atnešiu tau margutį“

IMG_9174Kiekvienas pavasaris mums dovanoja atgaivą ir džiaugsmą. Kartu su juo atkeliauja ir nuostabiai graži šventė, pilna džiugesio ir linksmybių – Velykos.
Pirmąjį sekmadienį po Velykų, tarsi užbaigiant velykinę savaitę, yra švenčiamas Atvelykis. Tai – Velykų atnaujinimas arba pakartojimas. Šią dieną vėl dažomi ir marginami kiaušiniai, vyksta ridenimo varžybos, renkamas tvirčiausias ir kiečiausias margutis. Kiaušinius per Atvelykį daužydavo tik vaikai. Galbūt todėl ši šventė dar vadinama vaikų Velykomis (Velykėlėmis).
Balandžio 24 d. auklėtoja Virginija Narauskaitė sukvietė visus į Atvelykio šventę. Nuo seno tikėta, jog visi bus sveiki ir stiprūs, jei per Atvelykį linksminsis. Tad šventės metu mokiniai apžiūrinėjo įvairiaspalvius margučius, klausėsi pasakojimo „Kiaušinio svajonė“, šoko, žaidė įvairius žaidimus, minė mįsles, dalyvavo margučių ridenimo ir kitose rungtyse. Baigiantis šventei, pabiro saldainių lietus…
Gerų emocijų ir puikios nuotaikos niekada nebūna per daug. O šypsenos vaikų veiduose pasako daugiau nei bet kokie žodžiai.

Informaciją pateikė auklėtoja Virginija Narauskaitė

IMG_9187IMG_9194