Motinos dienos minėjimas „TU – MANO PASAULIS“

IMG_0490Pirmąjį gegužės sekmadienį Lietuvoje švenčiama Motinos diena. Ši šventė ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina yra tapatinama su žeme – kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių.
Gegužės 5 d. Motinos diena buvo švenčiama ir mokykloje. Visi mokiniai į pamokas susirinko išsipuošę ir nuotaikingi. Neužilgo pradėjo rinktis ir ugdytinių mamos, močiutės, globėjos. Šiltą, jaukią ir linksmą šventę organizavo auklėtojos Birutė Samauskienė, Virginija Rakauskienė ir Birutė Keidošienė.
Kiekviena šeimyna ir klasė parengė po pasirodymą – klausėmės eilėraščių, dainų, žiūrėjome šokio improvizacijas. Renginiui baigiantis ugdytiniai dovanojo savo brangiausioms mamoms atvirukus, rankdarbius, o mokytojoms ir auklėtojoms – gėles. Šventę užbaigėme bendru vaikų ir mamų šokiu.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė padėkojo mamytėms, kurios atvyko į šventę, taip pat dėkojo išradingoms organizatorėms ir mokyklos bendruomenei, kuri noriai prisidėjo prie šios šventės. „Po nuostabių, jautrių ir šiltų vaikų pasirodymų sunku rasti tinkamus žodžius pasveikinti mamas. Juo labiau, kad laimės ašaros žibėjo ne tik ugdytinių mamyčių, bet ir kolegių akyse. Mama – tai mūsų visų pradžia. Tad branginkime, mylėkime ir saugokime jas“ – kalbėjo J. Žeimienė.
Informaciją pateikė auklėtoja Birutė Samauskienė

IMG_0493IMG_0495IMG_0502IMG_0516