Vasarėlė jau čia pat…

IMG_0649Kaip niekada greitai pralėkė dar vieneri mokslo metai. Mokiniai džiaugėsi sulaukę dienos, po kurios trumpam pamirš vadovėlius, mokyklinius suolus ir galės mėgautis vasaros teikiamais malonumais.
Aptardami praėjusius mokslo metus, mokiniai kartu su mokytojais įsivertino savo pažangą, pasiekimus, numatė gaires sekantiems mokslo metams. Gurkšnodami arbatą ir skanaudami išleistuvių tortą, džiaugėsi pasiektais rezultatais ir planavo kaip turiningai ir saugiai praleisti vasaros atostogas.
Šventės metu direktorė Janina Žeimienė baigiamųjų klasių mokiniams įteikė pažymėjimus ir padėkas už gerą elgesį, aktyvų dalyvavimą mokyklos veikloje, nuoširdų bendravimą, norą būti kartu ir mokėjimą džiaugtis net mažais gyvenimo įvykiais.
Paskutinę mokslo metų dieną Simno specialiosios mokyklos bendruomenė ne tik užbaigė tam tikrą žinių ciklą, bet ir prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Palikti namai…“, skirtos Gedulo ir vilties dienai. Jos tikslas ‒ paskatinti mokinius sužinoti apie trėmimus ir deportacijas. Visą savaitę technologijų pamokų metu mokiniai su mokytojais gamino namelius, stovėjusius Lietuvos kaimuose ir miesteliuose ir įsirėžusius į atmintį buvusiems tremtiniams bei politiniams kaliniams.
Pasibaigus paskutiniam mokslo metų renginiui nuleidome Lietuvos vėliavą ir išsiskirstėme vieni kitiems linkėdami geros, saulėtos, turiningos vasaros ir malonių įspūdžių.
Lauksime visų sugrįžtant rudenį…

  Informaciją parengė mokytoja Zofija Jakubauskienė
IMG_0652IMG_0658IMG_0667IMG_0677