Advento kelio šviesa

 IMG_1875Adventas – tylusis laikas, kai lengviausia pažvelgti į giedro dangaus žvaigždes ir į savo sąžinę, tai rimties ir dvasinio apsivalymo metas. Prasidėjęs Šv. Andriejaus dieną, jis tęsiasi keturias savaites ir baigiasi Šv. Kalėdomis.
Gruodžio 6 d. mokykloje vyko popietė „Advento kelio šviesa“, kurią organizavo auklėtoja Aurutė Miknevičienė ir mokytojas Arūnas Narauskas. Šioje rimties ir tylaus laukimo šventėje kartu su mokyklos bendruomene dalyvavo Simno Švč. M. Marijos ėmimo į dangų bažnyčios klebonas Raimundas Žukauskas, Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos Simno skyriaus pirmininkė Elena Dainauskienė.
Renginio metu jaukiai susibūrę prie žaisliukais papuoštos eglutės, žibančių girliandų, degančių žvakelių klausėmės „angelėlių“ eilių, adventinių giesmių. Adventas – ne tik ramybės, bet ir paslaptingas, mistiškas laikas, kai ano pasaulio dvasios bando kištis į žmonių gyvenimą. Senoliai tikėjo, kad šiuo tamsiuoju metu aplink slankioja dvasios, kurios tik ir taikosi pakenkti žmonėms. Todėl prisiminėme įvairius Advento papročius, tradicijas, draudimus, adventinių simbolių prasmę.
Klebonas R. Žukauskas priminė visiems, kad šis laikas skirtas tarpusavio supratimui, užuojautai, pagalbai, susitelkimui. Svarbu nepamiršti, jog žmogaus egzistencijoje reikalingas maldos gyvenimas, dvasinis augimas.
Mokytoja Zofija Jakubauskienė ir E. Dainauskienė pristatė specialiosios mokyklos ir Raudonojo kryžiaus draugijos Simno skyriaus bendruomenių vykdytą akciją „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui“. Popietės metu buvo galima apžiūrėti jau pagamintų atvirukų parodėlę, parašyti nuoširdžius sveikinimus, kurie bus padovanoti vienišiems žmonėms.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė šios popietės jaukumu, nuoširdumu, jautrumu ir palinkėjo mokiniams, mokytojams, apsilankiusiems svečiams, bendruomenės nariams ir jų šeimoms ramaus, gražaus laukimo ir prasmingų artėjančių švenčių.
Uždekime savo sielose gerumo, meilės ir laukimo žvakeles. Tik tada kiekviename iš mūsų išauš gražus Šv. Kalėdų rytas ir begalinė užgimusio Kūdikėlio Jėzaus meilė pasibels į kiekvieną sielą.
IMG_1866IMG_1867IMG_1887IMG_1889