Sausio 13 -oji niekada negali būti užmiršta..

IMG_2003Kasmet mokyklos bendruomenė, minėdama sausio 13-ąją, dalyvauja pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“. Ankstų sausio 12 –osios rytą uždegę languose žvakelės, susirinkome į minėjimą, kurį pradėjome giedodami Lietuvos valstybės himną.
Logopedė Rimutė Cibulskienė priminė įvykius, nusinešusius drąsių žmonių gyvybes. Sausio 13-oji – tai data, krauju įrašyta į Lietuvos istorijos knygą. Ji niekada negali būti užmiršta. Tūkstančiai drąsių žmonių stovėjo prieš tankus ir nesitraukė. Daugiau nei 600 laisvės gynėjų buvo sužeista, 14 iš jų paaukojo gyvybę. Lietuvos tautos laisvė išpirkta Lietuvos vaikų gyvybėmis, todėl visus žuvusius už Lietuvos laisvę pagerbėme tylos minute.
Direktorė Janina Žeimienė kalbėjo, kad Sausio 13-osios minėjimas yra puiki proga parodyti ne tik sau, bet ir visam pasauliui, kad ir šiandien esame vieningi, pasiruošę apginti iškovotą laisvę. Ji pasidžiaugė, kad ugdytiniai kasmet tampa vis sąmoningesni, labiau supranta šios dienos prasmę. Juk laisvė – tai atsakomybė, pareiga, galimybė patiems pasirinkti savo gyvenimo kelią.
Informaciją parengė ūkvedė Diana Simanynienė
IMG_2008IMG_2012