Užgavėnių šventė „Šalta žiema šalin eina….“


IMG_2109
Užgavėnės – viena triukšmingiausių ir linksmiausių žiemos švenčių. Visi su nekantrumu laukiame pavasario, todėl savo trankiu šventimu norime išgąsdinti ir išvyti žiemą.
Vasario 13 dieną auklėtojos Virginija Rakauskienė ir Romualda Zasimavičienė sukvietė mokyklos bendruomenę švęsti Užgavėnių. Labai malonu, kad prie persirengėlių būrio prisijungė Simno seniūnijos seniūno pavaduotoja Jolita Kavaliauskienė su savo kolegėmis.
Persirengę įvairais personažais, pasipuošę savo gamintomis kaukėmis, šventės dalyviai dainavo, šoko, žaidė įvairius žaidimus, minė mįsles, varžėsi rungtyse. Skanduodami, garsiai dainuodami, keldami didžiulį triukšmą, tarškindami, barškindami skardinėmis, varėme žiemą šalin. Ne tik Lašininis su Kanapiniu rungėsi tarpusavy, bet ir jų komandos stengėsi viena kitą nugalėti traukdami virvę. Visų džiaugsmui nugalėtoju tapo Kanapinis.
Seni žmonės sakydavo – jei Užgavėnių nešvęsi, tai visus metus nuo nelaimių neatsiginsi. Tad degindami Morę – įsipykusios žiemos dvasią – kartu su ja deginome negerus poelgius, pyktį, pavydą, patyčias ir visa, kas bloga. Prisilinksminę ir prisivaišinę visi grįžome į mokyklą. Ši šventė – žaidybinio pobūdžio renginys. Tad džiaugsmas, plačios šypsenos dar ilgai nedingo iš visų mokyklos bendruomenės narių veidų.
Informaciją parengė auklėtoja Romualda Zasimavičienė
IMG_2104IMG_2118IMG_2137IMG_2147