„Rankšluosty įausiu Lietuvą Tėvynę“

001Vasario 16-oji – pati reikšmingiausia Lietuvos istorijos data. Moderni Lietuvos valstybė 1918 metais buvo kuriama remiantis visų piliečių lygybės, laisvės ir gerovės principais, tad pirmą kartą Lietuvos istorijoje visi šalies gyventojai, apsisprendę būti laisvi, tapo savo valstybės kūrėjais, o okupacijos metais – jos tradicijos saugotojais.
Lietuvos gimtadienio paminėjimui mokyklos bendruomenė ruošėsi visą mėnesį. Klasių ir dalykų mokytojai organizavo ir vedė netradicines integruotas pamokas, kartu su mokiniais piešė ilgiausią (apie 25 metrų) piešinį apie Lietuvą.
Mokyklą papuošė mokinių darbai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio paminėjimui. Stendai, mokyklos pastato langai bei kitos erdvės išdabinti karpiniais, piešiniais, koliažais. Bibliotekoje galima apžiūrėti mokinių pagamintų atvirukų su linkėjimais Lietuvai parodą.
Simno kultūros centre visą savaitę vyko mokyklos mokinių piešinių ir karpinių paroda „Piešiame Tėvynę“. Parodą apžiūrėjo ir pagyrimų negailėjo europarlamentarė Laima Liucija Andrikienė ir Alytaus rajono mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.
Mokyklos bendruomenė prisijungė prie akcijos „Ką aš galėčiau padaryti, kad Lietuvoje gyventi būtų dar geriau ir gražiau…“ ir rašė savo mintis – pasižadėjimus, kurie yra pakabinti viename iš mokyklos stendų.
Sakoma, kad nuoširdžiausiai džiaugtis ir švęsti moka vaikai. Ypač – gimtadienius. Ne išimtis ir Lietuvos gimtadienis, kurį Vasario 16-osios išvakarėse paminėjo mokyklos bendruomenė. Sugiedoję Lietuvos himną, prisiminėme iškilius mūsų tautos žmones, pasirašiusius aktą.
Mokiniai, pasipuošę tautiniais rūbais, deklamavo eiles apie Lietuvą, jos grožį ir meilę jai. Mokytoja Rimanta Česnulevičienė demonstruodama nuotraukas, kuriose užfiksuoti pasiruošimo šventei momentai, pasidžiaugė vaikų kūrybingumu ir visos bendruomenės aktyvumu. Nebuvo nė vieno kolegos ar mokinio, kuris nebūtų prisidėjęs savo idėjomis, darbais prie Lietuvos 100-mečio paminėjimo.
Direktorė Janina Žeimienė sveikindama susirinkusius į šventinį minėjimą, padėkojo už idėjas ir renginius, kuriuos bendruomenė padovanojo Lietuvos 100-mečio proga. Ji paragino visus įsilieti į rajono ir šalies šventinius renginius, linksmai ir aktyviai švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo jubiliejinį gimtadienį.
Informaciją parengė mokytoja Rimanta Česnulevičienė
DSC_0164-1030x687IMG_2087IMG_2162IMG_2179