Vaikų knygos diena „Burtininko Lėlėlyno istorijos“

IMG_2338Dabartiniame technologijų amžiuje vis sunkiau sudominti vaikus knyga, skaitymu. Tad mokyklos bendruomenėje dažnai svarstome, kaip paskatinti mokinius mylėti knygą ir draugauti su bibliotekoje sukauptais fondais. Uždavinys – nelengvas, kiekvieną kartą tenka pasukti galvą kokius būdus ir metodus panaudoti, kad pasiektume užsibrėžtą tikslą.
Artėjant Vaikų knygos dienai nusprendėme suburti lėlių teatrą ir, prisiminę vaikystę, paišdykauti. Bibliotekininkė Virginija Raguckienė mokytojams pasiūlė suvaidinti V. Taylor linksmą, eiliuotą dviejų veiksmų pjesę „Burbulynas“. Mokytoja Aldutė Mikulskienė spektakliui parinko muziką ir paruošė šokį, o būsimi aktoriai pagamino lėles ir dekoracijas.Ir štai, premjera!
Burtininkas Lėlėlynas pasisveikina su žiūrovais ir pasakoja istoriją apie Burbulų šeimyną. O štai ir storuliai burbulai triūsia savo kieme… Burbulienė ruošia pusryčius ir kviečia burbuliukus pusryčiauti, pavalgę burbuliukai bėga į mokyklą. Ateina Kaimynė, Burbulienė papasakoja savo sapną, kuris ją neramina. Kaimynė pataria kreiptis pas būrėją Balionienę…  Burbulienė virdama kopūstienę kažkur dingsta… Ar pavyksta ją surasti?… Kad sužinotum reikia pamatyti vaidinimą…
Visi savo vaidmenis atliko puikiai: mokiniai pūtė burbulus, šoko, plojo, o mokytojai įsikūnijo į skirtingus vaidmenis – burtininkas (Arūnas Narauskas), Burbulas (Rimanta Česnulevičienė), Burbulienė (Rimutė Cibulskienė), Burbuliukė (Vilija Čeplinskienė), Burbuliukas (Daiva Ūselienė), Kaimynė (Jurgita Gumauskienė) ir Balionienė (Virginija Raguckienė).
„Burbuliavo Burbulynas,
Burbuliavo Burbulai.
Kai aplink geri kaimynai –
Viskas sekėsi gerai…“
Tikrai viskas sekėsi gerai. Spręsdami iš žiūrovų ovacijų, nutarėme šio spektaklio dar nepaguldyti į stalčių – pirmadienį visas Burbulynas susitiks su Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniais.

           Informaciją parengė bibliotekininkė Virginija Raguckienė
IMG_2340IMG_2330IMG_2350IMG_2355