Nuvilnijo 24 – asis teatro studijos „Runa“ pavasaris

IMG_2802Gegužės 4 d. mokykloje nuo ryto netilo šurmulys – visi laukė teatro studijos „Runa“ (vadovas Arūnas Narauskas) premjerinio spektaklio „Širdelės“, pastatyto pagal latvių rašytojos Anos Saksės pasaką.
Į šventę, kuri sutapo su artėjančia Motinos diena, atvyko garsūs mūsų šalies kino, teatro ir televizijos aktoriai Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys, Alytaus r. savivaldybės tarybos narė, Simno ambulatorijos vedėja, gydytoja Jūratė Overaitytė, LR Seimo nario Roberto Šarknicko padėjėjos, Simno parapijos klebonas Raimundas Žukauskas, Simno seniūnas Vladas Čeponis ir jo pavaduotoja Jolita Kavaliauskienė, Simno gimnazijos direktorius Evaldas Jakubavičius, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Simno skyriaus pirmininkė Elena Dainauskienė, Bendrijos „Viltis“ Alytaus r. padalinio pirmininkė Danutė Laukaitienė, Alytaus r. savivaldybės kultūros centro Simno skyriaus kultūrinės veiklos vadovė Irena Pranckienė, kolegos, draugai, rėmėjai, Simno miesto bendruomenės nariai.
Teatro studijoje „Runa“ vaidina 28 artistai – esami ir buvę mokyklos mokiniai bei Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Alytaus rajono padalinio nariai. Dalyvių amžius svyruoja nuo 7 iki 42 metų.
Šiais metais Lietuva švenčia Lietuvos valstybės atkūrimo 100 metų jubiliejų. Tad ruošdamiesi spektaklio pristatymui, mokiniai svečiams nupynė ir įteikė po suvenyrą-širdelę su Lietuvos trispalvės gama.
Pasibaigus spektakliui, jauniesiems artistams netrūko ne tik ovacijų ir plojimų, žiūrovai linkėjo kūrybinės sėkmės, ištvermės ir gražios bendrystės. O teatro studijos „Runa“ globėjai aktoriai L. Kalpokaitė ir J. Braškys įteikę artistams didžiulį tortą, tarsi atvėrė kelią pasipylusiai kitų svečių saldumynų gausai.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė sveikindama susirinkusias mamas, padėkojo joms už rūpestį šeima ir vaikais, palinkėjo, kad visas motinas lydėtų nuoširdus vaikų dėmesys, o šeimas gaubtų šiluma ir meilė. Pritardami jautriems direktorės palinkėjimams, kultūrinių renginių organizatorė Rasutė Navakauskienė ir meno vadovas Juozas Kavaliauskas mamoms dovanojo keletą gražių ir skambių dainų.
Svečiai išsiskirstė, artistai pasikabino savo puošniuosius kostiumus, nusivalė grimą ir liko tik šilti bei gražūs prisiminimai…

Informaciją parengė mokytojas Arūnas Narauskas
IMG_2842IMG_2847IMG_2852IMG_2915