Simno miesto ugdymo įstaigų Mokslo ir žinių dienos paminėjimas

IMG_4104Kai draikosi voratinkliai, kai žiburiuoja ant ražienų ir žolių stiebų, o varnėnų pulkai pietuosna išsineša vasaros svajas, ne vieno mūsų paširdžius nusmelkia nerimas, sumišęs su džiaugsmu. Rugsėjis…
Rugsėjo 3-osios rytą šurmulys, klegesys skambėjo Simno specialiojoje mokykloje, Simno gimnazijoje, Simno žemės ūkio mokykloje, o gatvėse buvo galima sutikti pasipuošusius mokinius, nešinus įvairiaspalvių gėlių puokštėmis. Tarsi to būtų maža, rudeninis rytas mus visus džiugino šiluma ir saulės spinduliais.
Iškilmingą Mokslo ir žinių dienos minėjimą Simno ugdymo įstaigos pradėjo Šv. mišiomis Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Specialiosios mokyklos mokytoja Rimanta Česnulevičienė sugiedojo psalmę, o mokytojas Arūnas Narauskas, auklėtoja Virginija Narauskaitė su mokiniais kunigui Raimundui Žukauskui mišių eigoje įteikė atnašas (dovanas) – žvakes, puokštę ir duoną – kaip meilės ir mokėjimo dalintis ženklą.
Po mišių mokiniai, mokytojai, tėveliai, svečiai susirinko į Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Simno skyriaus salę. Nuostabiai išpuoštoje scenoje mokslo bendruomenę sveikino Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, seimo narys Laurynas Kasčiūnas, savivaldybės tarybos narė Jūratė Overaitytė, specialiosios mokyklos direktorė Janina Žeimienė, Trečiojo amžiaus universiteto Simno skyriaus studentė Renė Janeckienė.
Tautiniais kostiumais pasipuošę vedantieji A. Narauskas ir V. Narauskaitė nešė žinią, kad ši mokslo metų pradžia yra neeilinė – tai Lietuvos 100-mečio rugsėjis.
Nedrąsiems pirmokėliams, kuriuos abiturientai tradiciškai paėmę už rankučių atvedė į šią mokslo metų pradžios šventę, buvo įteikti simboliniai rakteliai ir suvenyrai. O Janina Žeimienė įteikė Simno gimnazijos direktoriui Evaldui Jakubavičiui simbolinį Rugsėjo 1-osios šventės organizatorių raktą, kartu perduodama ir garbę būti atsakingu už Mokslo ir žinių dienos minėjimą ateinančiais metais.
Dauguma salėje susirinkusiųjų po visų sveikinimų, pristatymų, palinkėjimų, jau norėjo žingsniuoti į savo mokyklas, savo klases. Tačiau buvo labai nustebinti, kad laukia dar viena šventės dalis, kurios metu savo dainas ir gerą nuotaiką mums visiems dovanojo vaikinų dueto „POP DU“ nariai Ernestas ir Gytis.
Simno miesto bendruomenė yra draugiška ir vieninga – kartu ir dirbame, ir šventes švenčiame. Tad norisi padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo: scenoje esančias įspūdingas puokštes padovanojo Alytaus rajono savivaldybės tarybos narė, Simno ambulatorijos vedėja, gydytoja Jūratė Overaitytė, Simno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios altorių papuošė UAB „Lauveka“ ir jos vadovė Edita Rimkienė. Šventinį Rugsėjo 1-osios koncertą visų ugdymo įstaigų moksleiviams, mokytojams, tėvams ir svečiams dovanojo UAB „Alytaus melioracija“ (direktorė Rita Atkočiūnienė), UAB „Rosvanta“ (direktorius Deimantas Zdanavičius), R. Revutos parduotuvė „Sodžius“ (savininkas Rimantas Revuta), Žemės ūkio bendrovė „Atžalynas“ (vadovas Algis Žėkas), G. Guževičienės individuali įmonė (savininkė Genovaitė Guževičienė).
Su kasmet pasikartojančia,
Bet kasmet vis kitokia.
Su vienintele tokia,
Gėlėmis pražydusia MOKSLO IR ŽINIŲ DIENA.

Informaciją parengė ūkvedė Diana Simanynienė
IMG_4085IMG_4087IMG_4111IMG_4109