Eglutės įžiebimo šventė

IMG_7399Žiema, Pūga ir Speigas, eidami per mišką, sutiko tris angelus – Gerumą, Draugiškumą, Pagarbą. „Dabar yra Šv. Kalėdų laukimo laikas, stebuklingas metas, kai gali išsipildyti visos svajonės, tik reikia į savo širdelę įsileisti mus – būti geru, draugišku, gerbti vienas kitą ir skleisti šilumą aplink save“ – kalbėjo angelai auklėtojų Aurutės Miknevičienės, Virginijos Narauskaitės ir mokytojo Arūno Narausko balsais.
Mokyklos kalėdinės eglutės įžiebimo šventėje ir Advento popietėje „Būkime kartu“ dalyvavo ne tik mokyklos ugdytiniai, bendruomenės nariai, bet ir Simno Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas Raimundas Žukauskas ir Simno ambulatorijos vedėja, gydytoja, Alytaus rajono savivaldybės tarybos narė Jūratė Overaitytė.
Šventė, kurią organizavo ir vedė auklėtoja V. Narauskaitė ir logopedė Rimutė Cibulskienė, prasidėjo teatralizuotu pedagogų ir mokinių pasirodymu „Angelai“. Po jo kalėdinė eglutė sužibo, nušvito gražiausiomis spalvomis ir šviesomis.
Klebonas R. Žukauskas visiems susirinkusiems palinkėjo ramybės, susitaikymo ir švento Kalėdų laukimo. Tuo pačiu padėkos raštais ir knygomis jis apdovanojo tris mokyklos mokinius – Aleksą Senkų, Augustę Senkutę ir Evaldą Mažeiką – už dalyvavimą kalėdinių atvirukų konkurse. Padėka buvo įteikta ir tikybos mokytojai A. Miknevičienei.
Gydytoja J. Overaitytė linkėdama mokiniams ir visiems darbuotojams pakantumo, tolerancijos, džiugių akimirkų, įteikė ugdytiniams saldžias dovanėles.
Primindama dabar esantį Advento laikotarpį, R. Cibulskienė perskaitė Leonardo da Vinči sakmę „Kilnumas“, kurioje kalbama, kad norint turėti ištikimų bičiulių, pats turi būti geras ir pakantus, užjausti kitą bėdoje.
Nepykim, atleiskim, mylėkim kiek galim: juk šiandien mes esam šalia…
Informaciją parengė logopedė Rimutė Cibulskienė
IMG_7390IMG_7403IMG_7419IMG_7424