Užgavėnių išdaigos mokykloje

IMG_20200212_174639702Vasario 25 dieną mokykloje, kaip ir visoje šalyje, šurmuliavo linksma ir triukšminga šventė – Užgavėnės. Yra sakoma, kad kiekvienas žmogus turi kaukę pasidaryti pats. Tai lyg talpykla į kurią sukrauni per žiemą susikaupusias blogybes. Todėl likus dviem savaitėms iki renginio auklėtoja Virginija Rakauskienė pakvietė visą bendruomenę gamintis Užgavėnių kaukes.
Per šią šventę yra priimta įvairiais žaidimais, dainomis ir šokiais išvyti žiemą bei sudeginti „Morę“. Taip pat labai svarbu daug valgyti, kad visi metai būtų sotūs ir turtingi. Todėl Užgavėnių dieną mokykla jau nuo pat ryto kvepėjo blynais – kiekviena klasė su savo mokytojomis kepė blynus ir jais vaišinosi ne tik patys, bet ir dalijo draugams, mokyklos darbuotojams.
Po pamokų susirinkom palydėti žiemą, o kadangi žiemos nebuvo, tai nusprendėme išvaryti susikaupusias blogybes. Mokėmės naujų lietuvių liaudies šokių, vyko įvairios rungtynės, vaikai išbandė jėgas galynėdamiesi ir stengdamiesi su maišais numesti vienas kitą. Užrištomis akimis vaišinosi blynais.
Šventės kulminacija tapo Morės deginimas, kartu sudeginant visas susikaupusias negandas ir blogybes. Stebėdami ugnyje nykstančią Morę ir valgydami auklėtojos V. Rakauskienės keptus blynus, džiaugėmės bendryste ir buvimu kartu. Šėliojom ir triukšmavom labai garsiai, tik ar žiema mus išgirdo?
Informaciją parengė auklėtoja Virginija Rakauskienė

IMG_7493IMG_7506IMG_7511IMG_7526