Projektinė veikla „Aš myliu Lietuvą, o Tu?“

IMG_7535Lietuvos istorijoje – daug prasmingų ir įsimintinų datų. Viena iš jų – Kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Prieš 30 metų Kovo 11-ają žinia apie atkurtą Lietuvos nepriklausomybę pasklido po visą pasaulį. Šiandien mes tvirtai sakome – norime visada būti laisvi, kad galėtume nevaržomai sakyti tai ką galvojame, kurti savo valstybę ir patys prisiimti atsakomybę.
Mokyklos mokytoja Jurgita Gumauskienė kovo 10 d. pakvietė mokyklos bendruomenę paminėti Lietuvos nepriklausomybės dieną, kartu sugiedoti Lietuvos himną ir sudalyvauti viktorinoje „Mes viena tauta, viena Lietuva“.
Mokiniai su mokytojais gamino laisvės vėjo malūnėlius – Kovo 11-osios ir Valstybės atkūrimo bei augimo simbolį. Mokytojos Vilija Čeplinskienė ir Rimutė Cibulskienė su mokiniais kūrė ir gamino dovanas Lietuvos gimtadieniui.
Pilies, Malūnėlių ir Gediminaičių komandos rungėsi proto mūšyje. Tai buvo puiki proga prisiminti Lietuvos istoriją, svarbiausius įvykius, žymias vietas, iškilias tautos asmenybes.
Mokytojai įvairiais būdais, visose situacijose stengiasi mokiniams įskiepyti meilę tėvynei, pagarbą jos istorijai. Šiemet mokinių žinios apie Lietuvos nepriklausomybės dienos atkūrimą nustebino visą bendruomenę.
Linksmai ir aktyviai paminėję Lietuvos valstybės atkūrimo dieną prisiėmėme atsakomybę būti atsakingais ir aktyviais Lietuvos piliečiais.

Informaciją parengė mokytoja Jurgita Gumauskienė
IMG_7534IMG_7540IMG_7545 IMG_7547