Kovo 11-oji „Lietuva – tai mano kelias“

IMG_8245Lietuvos istorijoje – daug prasmingų ir įsimintinų datų. Viena iš jų – Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Šiandien mes tvirtai sakome – norime visada būti laisvi, kad galėtume nevaržomi sakyti tai ką galvojame, kurti savo valstybę ir patys prisiimti atsakomybę.
Mokykloje Lietuvos nepriklausomybės dieną paminėjome linksmai ir kūrybingai.
Sugiedoję „Tautišką giesmę“, prisiminėme svarbiausius Lietuvai įvykius. Direktorė Janina Žeimienė visus pasveikino Kovo 11-osios proga ir palinkėjo būti Lietuvą mylinčiais patriotais, gebančiais dirbti ir kurti jos labui, būti aktyviais, vieningais ir atsakingais Lietuvos piliečiais, suvokiančiais laisvės ir nepriklausomybės prasmę.
O kokia gi šventė būtų be dovanų? Direktorė mokinius pradžiugino įteikdama dovanų kuprinėles, kurias jiems padovanojo Vaiko teisių gynėjai už aktyvų dalyvavimą piešinių konkurse „Mano Lietuva“, skirtame paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.
Logopedė Rimutė Cibulskienė visus subūrė kurti koliažą „Lietuva – tai mano kelias“. Kiekviena klasė koliažui pagamino įvairių detalių ir jas sulipdė į visumą, kuri suspindo Lietuvos vėliavos spalvomis. Meilė Lietuvai tegul mus visus vienija.
Pasibaigus minėjimui visi susirinkome mokyklos kieme kur teigiamų emocijų ir geros nuotaikos užtaisą gavome grodami su lauko muzikos instrumentais, kuriuos demonstravo projektų vadovė Aušra Gelbūdienė. Turėjome puikią galimybę stebėti vaikų reakcijas, entuziazmą, trykštančias džiugias emocijas, kai jų pirštai prisilietė prie šių instrumentų ir sukūrė nuostabias melodijas.
IMG_8238IMG_8243IMG_8257IMG_8254