Gavėnios papročiai ir tradicijos nuo mūsų protėvių iki šių laikų


IMG_8309
Kai nubunda gamta visi pradedame laukti gražiausios pavasario šventės Velykų. Šiuo laiku nubusti turi ir žmogus. Tam skirtas gavėnios laikotarpis. Ant scenos nutiestas violetinės spalvos takas su degančiomis septyniomis žvakelėmis priminė, kad  Gavėnia yra kelias į Šv. Velykas. Tai nepaprastas laikas –  skirtas meilei, kai mes turime atnaujinti savo širdis, susitaikyti su Dievu, su savimi, su žmonėmis. Tai šventas laikas, kuris pakviečia žmones atsigręžti į Dievą. 
Kovo 23 d. artėjant Verbų sekmadieniui, auklėtojai Virginija Narauskaitė ir Rolandas Gumauskas mokyklos bendruomenę pakvietė į Gavėnios renginį, kuris galėtų padėti geriau suprasti šio laikotarpio prasmę. Jie priminė senolių tradicijas, giedojo giesmes, kurios nuteikė ramybei ir kvietė visus pamąstyti apie šio laiko esmę. Juk tai laikas, kai ne tik gamta atsinaujina, bet ir patys turime atnaujinti savo širdis. Mokiniai prisimindami užgavėnias žaidė žaidimus, dainavo dainas, atidžiai klausėsi pasakojimų apie gavėnios tradicijas. Žvelgdami į degančias žvakeles daugelis savo širdyje pajuto ramybę ir išgyveno džiaugsmą. Buvo smagu pajusti tikėjimo bendrystę, pastebėti šalia esantį.
Tikiu, kad šis renginys, kviečiantis į nuoširdaus atsivėrimo kelią, palietė kiekvieno iš mūsų širdis – kalbėjo mokyklos direktorė Janina Žeimienė. Ji ragino išlikti ramybėje, visiems palinkėjo gražių, šviesių, palaimintų Šv. Velykų laukimo ir prisikėlimo džiaugsmo.
Informaciją parengė auklėtoja Virginija Narauskaitė
IMG_8312IMG_8310IMG_8315IMG_8314