Tarptautinė vaikiškos knygos diena „Stebuklinga pasaka“

IMG_8420Balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 m.  ji minima kaip Tarptautinė vaikų knygos diena, o Lietuvoje vaikų knygos diena minima nuo 1993 m. Šią dieną vyksta vaikų literatūros renginiai, parodos, susitikimai.
Mokykloje ši diena seniai tapo tradicine. Kiekvienais metais stengiamės ją paminėti kuo įdomiau, linksmiau, priminti mokiniams apie knygą ir skaitymo malonumus. Ne veltui sakoma, kad vaikų literatūra neturi amžiaus ribų, nes pasakos ,,Pagrandukas“ inscenizacijoje mielai dalyvavo ne tik 5–10 specialiųjų lavinamųjų klasių mokiniai, bet ir mokytojai (Jurgita Gumauskienė, Vilija Čeplinskienė) bei renginio iniciatorė – bibliotekininkė Virginija Raguckienė. Ši pasaka pasirinkta, todėl, kad vaikams labai patinka linksmi, šmaikštūs pasakojimai. Jie patys gali dalyvauti pasakoje, padėti personažams atlikti įvairius darbus. Kiekvienas skaitėme šią pasaką ir žinome, koks linksmas ir gudrus pagrindinis pasakos herojus Pagrandukas. Kaip jis išsisuko nuo miško žvėrelių, kaip sugebėjo pasprukti nuo pūstauodegės, gudruolės lapės, kad jo nesuėstų ir grįžtų pas senelius.
Šių metų Tarptautinės vaikų knygos plakate Kubos ir Amerikos poetė Margarita Engle rašo:
Kai skaitome, mūsų mintys auginasi sparnus.
Kai rašome, mūsų pirštai dainuoja.
Žodžiai – tai būgno garsai ir fleitos muzika puslapiuose…
Kiekvieną kartą ieškome naujų būdų ir metodų, kad paskatintume mokinius skaityti, tai leidžia jiems labiau atsipalaiduoti, pasinerti į ausimis girdimą istoriją, tai tarsi melodija, kuri kiekvieną kartą skamba vis kitaip. Padėkime vaikams išgirsti šią melodiją, skaitykime jiems, skatinkime juos skaityti. Manome, kad spektakliukas vaikams patiko, nes sukūrėme teigiamą ryšį tarp žiūrovo ir pasakotojo, jie sutelkė dėmesį, dalyvavo kartu su artistais pasakoje.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė ir padėkojo artistams už nuostabų pasirodymą ir palinkėjo daugiau skaityti, draugauti su knyga  bei gražių ir saugių atostogų.
Informaciją parengė bibliotekininkė Virginija Raguckienė
IMG_8413IMG_8417IMG_8427IMG_8430