Linksmos Vaikų Velykėlės mokykloje

IMG_8446Pirmasis sekmadienis po Šv. Velykų vadinamas Atvelykiu. Dar kitaip Atvelykis vadinamas Vaikų Velykėlėmis. Vaikų Velykėlių tradicijos itin artimos pačioms Velykoms: vėl yra dažomi ir ridenami margučiai – tačiau šios šventės metu didžiausias dėmesys skiriamas vaikams.
Balandžio 12 d. mokytoja Vilija Čeplinskienė kartu su mokytojo padėjėja, Velykų bobute Asta Dainauskiene, visą bendruomenę pakvietė į renginį „Velykiniai žaidimai“.
Mokytoja vaikams papasakojo apie šios šventės tradicijas, papročius, kartu su vaikais minė mįsles, atsakinėjo į įvairius klausimus. Velykų bobutė vaikams pasakojo lietuvių liaudies pasaką „Kodėl dažo kiaušinius?“. Mokiniai deklamavo išmoktus eilėraščius, skaitė patarles.
Daugiausia džiaugsmo mokiniams suteikė margučių ridenimas lauke. Vyko konkursas kuris margutis gražiausias ir stipriausias.
Vaikų veiduose švytėjo šypsenos, nes juoko ir linksmybių tikrai netrūko. Kiekvienas buvo apdovanotas Velykės saldžia dovanėle. Šventei pasibaigus direktorė Janina Žeimienė palinkėjo visiems, kad su atbundančiu pavasariu, sugrįžtančiais paukščiais į kiekvieno vaiko namus ateitų švelnus saulės spindulys, pirmųjų pavasarinių gėlių kvapas, o kartu stiprybė, džiaugsmas ir gerumas.
Informaciją parengė mokytoja Vilija Čeplinskienė
IMG_8437IMG_8439IMG_8443IMG_8450