Pilietinė akcija „Gyvybės medis“

IMG_8565Birželio 14-ąją mokyklos bendruomenė paminėjo Gedulo ir vilties dieną. Šiais metais sukako 80 metų nuo tragiškos 1941-ųjų birželio 14 dienos, kai sovietai pradėjo masinius Lietuvos gyventojų trėmimus į Sibirą. Akcijos metu prisijungėme prie Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti organizuotos pilietinės iniciatyvos „Gyvybės medis“.
Popietės metu klausėmės tremtinių atsiminimų, kuriuos su mokiniais skaitė mokytoja Jurgita Gumauskienė. Atsiminimuose minima į nežmoniškas sąlygas pakliuvusių vaikų gyvenimas: artimųjų ligos ar netektys, sunkus darbas, nuolatinis maisto trūkumas.
Mokiniai su mokytojais gamino atvirukus su gyvybės medžio simboliu. Su didele pagarba juos įteiks Simne gyvenantiems tremtiniams.
Minėjimo metu mokytoja pasakojo apie „Gyvybės medžio“ simbolį, o pabaigoje renginio „Gyvybės medis“ pražydo mokinių gamintais žiedais, ant šakų nutūpė paukščiai ir bitės – simbolizuojančios mus gyvuosius. Viršūnėje nušvito saulė – dangaus ugnis, gyvybės davėja. Medžio kamieno apačioje kanklės, kurios simbolizuoja ryšį su praeitimi.
Mokyklos direktorė kalbėjo apie svarbą nepamiršti ir gerbti tremtyje žuvusius ir iš jos sugrįžusius mūsų tautos žmones. Istoriją privalome perduoti iš kartos į kartą, tarsi nuo medžio šaknų į kamieną, o iš kamieno į šakas.
Informaciją parengė mokytoja Jurgita Gumauskienė
IMG_8567IMG_8570IMG_8572 IMG_8580