Tarptautinė tolerancijos diena mokykloje

IMG_8742Lapkričio 16 dieną mokykloje, kaip ir visoje Lietuvoje, buvo paminėta Tarptautinė tolerancijos diena. Šių metų simbolis – Tolerancijos miestas. Mokiniai kartu su mokytojais išsiaiškino ir prisiminė žodžio Tolerancija reikšmę, drauge aptarė ar mes gyvename tolerantiškoje visuomenėje, ar tolerancija vyrauja vienas kito atžvilgiu, kokius netolerancijos ar tolerancijos pavyzdžius mokiniai prisimena. Kiekviena klasė su mokytojais piešė Tolerancijos miestą, tokį, kuriame kiekvienas jaustųsi laimingas, mylimas, gerbiamas. Miestai skirtingi, tačiau ryškūs, spalvingi, pilni meilės ir šilumos.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė, kad būdami drauge, kalbėdami apie gerumą, pakantumą, skatiname toleranciją ir mokomės suprasti vieni kitus.
Mūsų mokykla prisijungė prie inicijuojamo Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimo ir pasidalino šios dienos renginio akimirkomis su organizatoriais.
Tikime, kad šios dienos minėjimas prisidės prie aktyvesnio tolerancijos skatinimo mokykloje. Kuo anksčiau mokiniai supras ir žinos tolerancijos žodžio reikšmę, tuo daugiau tolerancijos bus mūsų mokykloje, bendruomenėje, visuomenėje.
IMG_8723IMG_8724IMG_8726IMG_8725