IMG_8780Talentas yra Dievo kibirkštis, su kuria žmogus paprastai dega pats, savo ugnimi apšviesdamas kito kelią. Kibirkštėlei įžiebti reikia daug įdėti pastangų, kad nuo jos užsidegtų kūrybinė ugnelė.
Š. m. lapkričio 24 d. mokykloje vyko tradiciniu tapęs renginys  „Talentų šou“ – „Beždžioniukų“ diskoteka „Dainuok, graži jaunyste“. Renginio vedėjai Aurutė Miknevičienė ir Arūnas Narauskas tapę „bobute Antose“ ir „dieduku Jeronimu“ renginį pradėjo komišku, pamokančiu mini spektakliuku.
Šiam renginiui kiekvienos šeimynos ugdytiniai su savo auklėtojais ruošėsi labai atsakingai ir su dideliu noru. Išsipuošę, pasitempę, besišypsantys ugdytiniai sugužėjo į išpuoštą salę. Stengdamiesi atskleisti kuo įvairesnius savo talentus, jie džiugino visus susirinkusius atliekamais muzikiniais kūriniais, melodingomis dainomis, linksmomis eilėmis, improvizuodami muzikines grupes „Bernužėliai“, „Nemuno krantai“. Atskleisti mokinių talentus, juos padrąsinti prisidėjo ir suaugusieji – padėjėja Daiva Marčiulynienė kartu su mokiniu Rimvydu Leonu padainavo lietuvių liaudies dainą „Šių naktelį, per naktelį“.  Auklėtojas Ramūnas Račkauskas su savo šeimynos ugdytiniais atliko labai įdomius ir įvairius sportinius triukus.
Į šventę atvykusius svečius – Alytaus  rajono savivaldybės tarybos narę, gydytoją Jūratę Overaitytę ir Alytaus rajono savivaldybės  tarybos narį, portalo Danielius net vadovą Danielių Jakubavičių,  sužavėjo mokinių dainos, improvizacijos, atliekami muzikiniai kūriniai, jų nuoširdumas ir paprastumas. Už žavesį, nuoširdumą ir išradingumą jie apdovanojo ne tik renginio vedėjus, bet ir ugdytinius saldžiosiomis dovanėlėmis – nepaprasto grožio ir skonio keksiukais.
Direktorė Janina Žeimienė palinkėjo ugdytiniams ir toliau lavinti savo talentus, džiuginti aplinkinius gražiais pasirodymais, nuoširdumu  ir kad kiekviena diena taptų švente.
Po renginio dar ilgai skambėjo ugdytinių balsai, veiduose spindėjo šypsena. Visada yra džiugu paskatinti vaikus, turinčius specialiųjų poreikių, atskleisti bei parodyti kitiems tai, ką jie moka ir turi savyje geriausio. Kiekvieno vaiko sieloje rusena gėrio ir grožio kibirkštėlė, tik mūsų pareiga tą kibirkštėlę įžiebti.
Informaciją parengė auklėtoja Aurutė Miknevičienė
IMG_8793IMG_8795IMG_8804IMG_8811IMG_8823IMG_8849IMG_8852IMG_8820