Eglutės įžiebimo šventė „Danguje žvaigždelės mirksi“

IMG_8871 Kalėdų laukimas pats nuostabiausias metas, kai ne tik už lango žėri sniegas, bet ir visų širdys laukime. Niekas neįsivaizduoja šv. Kalėdų be eglutės, o kai ji papuošta su nekantrumu visi laukia, kada ji suspindės. Gruodžio 8 dieną auklėtoja Virginija Narauskaitė pakvietė Simno specialiosios mokyklos bendruomenę į eglutės įžiebimo šventę „Danguje žvaigždelės mirksi“. Į eglutės įžiebimo šventę atkeliavo ir vaikų laukiamas Kalėdų senelis ir  Snieguolė su pilnu dovanų maišu.
Šventė prasidėjo mokytojo Arūno Narausko sukurtu spektakliu apie Žirafiuką Riuką, kuris labai norėjo pamatyti tikrą lietuvišką žiemą, Kalėdų eglutę ir Kalėdų senelį. Vaikai dainavo kalėdines daineles, jiems akomponavo muzikos mokytojas Rolandas Gumauskas. Kalėdų senelis ir Snieguolė kartu su vaikais šoko ir žaidė, suteikdami jiems džiaugsmo ir daug teigiamų emocijų įteikė kalėdines dovanėles.
Į šventę atvyko Alytaus r. savivaldybės tarybos narė, gydytoja Jūratė Overaitytė, Alytaus r. savivaldybės tarybos narys, portalo Danielius.net vadovas Danielius Jakubavičius ir Simno seniūnaitė Alė Andriuškevičienė. Svečiai palinkėjo, kad šv. Kalėdos į kiekvienus namus atneštų ramybę, gerumą, meilę, džiaugsmą ir daug malonių staigmenų.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė ne tik gražia švente, bet ir Kalėdų senelio dovanomis ir saldumynais iš Norvegijos, kuriuos perdavė mūsų mokyklos globėja ir draugė iš Norvegijos Sidsel Askerud. „Kalėdos – tai džiaugsminga šventė, kuri užbaigia metus ir paruošia kelią naujiems metams“ – kalbėjo direktorė, linkėdama sėkmingai užbaigti šiuos metus ir viltingai pasitikti ateinančius.
Informaciją parengė auklėtoja Virginija Narauskaitė
IMG_8950IMG_8891IMG_8911IMG_8927IMG_9000IMG_8990