Kovas – sąmoningumo mėnesis BE PATYČIŲ

IMG_9212Kovo mėnesį mokykloje vyko mokinių socialinis – prevencinis projektas, skirtas sąmoningumo didinimo mėnesiui BE PATYČIŲ, kurio veiklas iniciavo Mokyklos vaiko gerovės komisijos pirmininkė Vilija Čeplinskienė.
Pirmomis mėnesio savaitėmis klasių vadovai su mokiniais parengė informacinį piešinių stendą. Klasių valandėlių metu, popamokiniu metu su mokiniais vyko pokalbiai, diskusijos patyčių temomis, aptarė konkrečias situacijas pasitaikančias mokykloje, mokė atpažinti įvairias patyčių grėsmes, aiškino, kokių priemonių reikia imtis ir kur kreiptis patyčių atveju. Skatino kurti draugiškus ir pagarbius santykius mokyklos bendruomenėje.
Kovo 16 d. į mokyklą atvyko Alytaus policijos bendruomenės pareigūnės Laura Svolkinaitė ir Zita Sadauskienė. Pateikdamos video medžiagą aiškino kas yra  patyčios, kaip jų galima išvengti ir kur kreiptis pagalbos patyrus patyčias? Atkreipė mokinių dėmesį, kad už bepasikartojančias patyčias galima sulaukti ir administracinės baudos. Analizuodami įvairias situacijas mokiniai buvo labai dėmesingi ir aktyvūs. Pareigūnės priminė saugaus elgesio taisykles akcentuodamos, kad tik visas kompleksas prevencinių priemonių gali sustabdyti patyčias.
Daugiausiai džiaugsmo mokiniams suteikė policininko „Amsio“ pasirodymas. Mokiniai ir mokytojai sveikinosi ir noriai fotografavosi su  juo.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė padėkojo pareigūnėms už informatyvų renginį, o mokiniams už aktyvų dalyvavimą, pasidžiaugė, kad šis susitikimas, tarsi žinių įtvirtinimas, o vaikų saugumas didžia dalimi priklauso nuo mūsų, suaugusiųjų deramo elgesio ir požiūrio į patyčias. Tad būkime tinkamu pavyzdžiu vaikams – kalbėjo direktorė.
Po renginio pareigūnės visiems mokiniams padovanojo informacinius leidinukus „Gatvėje, kelyje“…, „Atšvaitas“ ir mokomąją užduočių knygutę „Būk saugus kelyje“.
Informaciją parengė mokytoja Vilija Čeplinskienė
IMG_9174IMG_9190IMG_9199IMG_9207IMG_9216IMG_9222