Išvyka į Žuvinto biosferos rezervatą

IMG_9984Mokytoja Vilija Čeplinskienė ir padėjėja Asta Dainauskienė šiltą birželio 9-osios dienos popietę 6-7 specialiosios lavinamosios klasės mokiniams dalį pamokų organizavo Žuvinto biosferos rezervato lankytojų centre. Mokiniai susipažino su įrengta nauja interaktyvia ekspozicija, pristatančia apsistojančius ir praskrendančius sparnuočius, jų balsus. Vaikščiodami Žuvinto ežero taku  išvydo kormoranus, gulbes, baltuosius garnius, retus ir tik šiai vietovei būdingus augti augalus. Grožėjosi įspūdinga ežero panorama ir stebėjo paukščius per teleskopus užlipę į apžvalgos bokštelį pastato viršuje.
Daug sužinojo apie rezervato gamtą, kaip atsiranda ir išnyksta ežerai, formuojasi pelkės, kaip saugoma rezervato gamta, susipažino su rezervatui būdingomis žvėrių, paukščių, žuvų rūšimis ir gamtiniais kompleksais.
Grįždami į mokyklą, pakeliui stabtelėjome prie Bambininkų piliakalnio. Mokiniai išgirdo mokytojos sekamą legendą, kaip šis piliakalnis atsirado. Grožėjosi atsiveriančiu gamtos grožiu ir tekančios Bambenos upės ramybe.
Ši iš­vy­ka vai­kams pa­li­ko daug neiš­dil­do­mų įspū­džių, pra­plė­tė ap­lin­kos pa­ži­ni­mo ži­nias apie savo kraštą ir su­tei­kė daug džiu­gių emo­ci­jų.
Informaciją parengė mokytoja Vilija Čeplinskienė
IMG_9986IMG_9991IMG_9994IMG_9998