Gedulo ir vilties dienos paminėjimas mokykloje

IMG_0048Birželio 14-ąją – Gedulo ir vilties dieną prisiminėme ir pagerbėme tuos, iš kurių buvo atimta, kas žmogui brangiausia – laisvė ir Tėvynė. Šiemet, minint Gedulo ir vilties dieną, mokyklos mokytojai ir mokiniai tradiciškai prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Vilties žiedas“ ir pagamino baltų ramunių bei rugiagėlių žiedus. Daugelis ištremtų žmonių papuolė į atšiaurias gyvenimo sąlygas, kuriose nebuvo žydinčių pievų, kaip Lietuvoje. Todėl daugumas tremtinių ir politinių kalinių savo prisiminimuose kalba apie šiltą žalią spalvą, tėviškės laukų kvapus, mėlyną dangų – apie dalykus, kurių itin ilgėjosi būdami toli nuo Tėvynės. Baltos laukų ramunės buvo vilties simboliu, kurią tremtyje turėjo žmonės. Mėlynos rugiagėlės siejamos su mėlyna ir geltona spalvomis, kurios yra Ukrainos vėliavos spalvos ir kurios šiuo metu gausiai sutinkamos Lietuvoje.
Renginio metu žiūrėjome ir aptarėme dokumentinį – animacinį režisierės Giedrės Beinoriūtės filmą „Gyveno senelis ir bobutė“.
Mokytoja Vilija Čeplinskienė kalbėjo, kad mokiniai dalyvaudami prasmingose pilietinėse akcijose išgyvena teigiamas emocijas, gilina žinias apie Lietuvos istoriją ir jaučiasi svarbūs.
Informaciją parengė mokytoja Vilija Čeplinskienė
IMG_0049IMG_0051