Meninių darbų praktinė veikla „Papuošalų ir žaislų eglutei gaminimas“

IMG_0366Gražiausios metų šventės – visai čia pat. Tai ypatingas metas, kaip puošiasi visas miestas, kai namai nušvinta įvairiaspalvėmis girliandomis, o languose sužiba advento žvakės.
Kurkime Kalėdų stebuklus drauge, – pakvietė mokytoja Zofija Jakubauskienė.
Socialinių įgūdžių ugdymo I-II-III klasės mokytoja pamokos pradžioje pasidomėjo, ar mokiniai pastebėjo, kad bėgant metams  keitėsi kalėdinių  žaliaskarių ir interjero puošyba. Visada smagu matyti kambarį, papuoštą savo rankomis sukurtomis dekoracijomis, o kaip smagu ant eglutės kabinti savo pagamintus žaisliukus. Tokie darbai labiau vertinami ir atrodo daug originaliau ir spalvingiau nei pirkti iš parduotuvės.
Pasitelkime liaudies išmintį, tradicijas ir pabandykime patys pasigaminti kalėdines dekoracijas, kurios gražiausią metų šventę padarys dar jaukesnę, – pasiūlė mokytoja Zofija.
Mokytoja su klasės mokiniais aptarė, kaip greitai galima pasipuošti aplinką, padekoruoti žvakę, pasidaryti adventinį vainiką, sukurti mini eglutę, nykštuką, besmegenį ar angeliuką? O svarbiausia, kad tam nereikia kokių nors ypatingų priemonių – tam tinka tai, ką turime namuose, radome miške, o gal ir savo kieme.
Po diskusijų ir aptarimų padedant mokytojai Zofijai mokiniai gamino adventinį vainiką, kalėdines dekoracijas ir žaisliukus. Mokiniai džiaugėsi, kad rankų darbo dekoracijos ir žaisliukai kalėdinę eglutę pavers įdomesne ir net išskirtine, o pati veikla virto maloniu procesu, leidusiu  atsipalaiduoti ir atitrūkti nuo įprastos dienos.
Džiugu, kad mokiniai ne tik išmoko pasigaminti gražių kalėdinių dekoracijų, bet ir kartu patyrė artėjančių šv. Kalėdų džiaugsmą.
Informaciją parengė mokytoja Zofija Jakubauskienė
IMG_0364