Angelų vaikai – su meile Jums

DSC00662Saulėtas ir šiltas sekmadienio rytas vilniečius išviliojo į gatves, kuriose buvo galima pajusti Atvelykio nuotaiką. Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga kartu su VšĮ Kultūros ir švietimo centru Vilniaus mokytojų namais balandžio 3 dieną jau dvyliktą kartą organizavo tradicinę specialiųjų mokyklų ir pensionatų auklėtinių darbų Atvelykio mugę – parodą „Angelų vaikai – su meile Jums“. Kartu su 24 Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų ir pensionatų auklėtiniais ir jų mokytojais mugėje dalyvavo ir mokyklos mokiniai ir mokytojai. Norėjome pristatyti savo pačių ir draugų sukurtus, su meile ir dideliu kruopštumu pagamintus darbelius — nuo mažyčių odinių gėlių, originalių papuošalų iki dekoratyvinių medžių, spalvingų gėlių, iš vytelių pintų angelų.
Renginio metu dalyviai ir svečiai galėjo pasidairyti po Lietuvos jaunųjų gamtininkų atvežtą egzotinių gyvūnų parodą — akį traukė didžiuliai sausumos vėžliai, triušiukai, miegapelės, avis su ėriukais. Įspūdingai atrodė vaikiško delno dydžio juodi tarakonai, kurie vis kėsinosi pasprukti iš atviro terariumo. Taip pat buvo galima stebėti šunų dresūros mokyklos „Reksas“ auklėtinių pasirodymą.
Atvelykio šventės nuotaiką savo pasirodymais dar labiau sustiprino tautinių šokių kolektyvai, „Spalvų orkestro“ muzikantai, TV projekto „X-Faktorius“, studijos „Nonetas“, vyrų ansamblio „Avantis Vilnius“ dainininkai. Magijos triukus susirinkusiems demonstravo iliuzionistas Mantas Wizard, cirko numerius atliko Viačeslavas Mickevičius. LEU studentai šventės dalyviams surengė kūrybines dirbtuves. Veronika Povilionienė kartu su folkloro ansambliu „Srauna“ priminė Atvelykio šventės papročius ir tradicijas. Visi drauge dainavome dainas, žaidėme žaidimus, sukome tradicinius ratelius ir, be abejo, ridenome margučius.
Tam, kad būtų smagu, juk reikia tiek nedaug – tik dėmesio ir atidumo vieni kitiems. Nuoširdžiai dėkojame mugės organizatoriams už patirtas džiugias akimirkas, malonius reginius ir puikią nuotaiką.
DSC00657DSC00663