Renginys ,,Judėk ir tobulėk“

IMG_0534Gegužės 12 dieną mokykloje kūno kultūros mokytoja Aldutė Mikulskienė organizavo renginį, skirtą Šeimos dienai ir sporto metams paminėti. Šia proga buvo organizuojamas Alytaus rajono ugdymo įstaigų moksleivių piešinių konkursas „Judėk ir tobulėk“,  kurio tikslas – lavinti mokinių kūrybinius ir meninius gebėjimus, puoselėti vertybines nuostatas. Visi mokinių darbai eksponuojami mokykloje.
Labai džiaugiamės gavę dalinį finansavimą iš projekto ,,Sveikatiada“, kurio dalyviais ir sveikatinimo veiklų vykdytojais esame daug metų.
Renginyje dalyvavo Simno kultūros centro folklorinis ansamblis „Serbenta“ (vadovė Regina Zabitienė). Visi klausėmės ir kartu dainavome dainas apie šeimą, tėvelį, motinėlę. R. Zabitienė pasakodama apie kiekvienos dainos prasmę, kilmę ar reikšmę, pravedė visiems dalyviams etnografinę pamokėlę. Pasiklausę dainų mokiniai pakvietė ansamblio nares, mokytojas, renginyje dalyvavusias mamas sušokti keletą lietuvių liaudies šokių. Buvome maloniai nustebinti mokyklos mergaičių demonstruojama sportinio stiliaus kolekcija „Pienės pūkeli“, kurią sukūrė Kristina Urmanavičienė.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasveikindama renginio dalyvius su Šeimos diena, pirmiausia pasidžiaugė savo didžiąja šeima – mokiniais ir mokyklos bendruomene. „Kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir čia būna visokių dienų – ir smagesnių, ir liūdnesnių. Tačiau smagu matyti gražėjančias ir modeliais tampančias mokines, tvarkingus, pasitempusius jaunuolius ir kiekviename renginyje apsilankančiu vis didesniu būriu svečių, kurie kiekvienas atneša tam tikrą indėlį į mūsų kasdienį gyvenimą“, – kalbėjo direktorė.
Po kultūrinės renginio dalies vyresnieji ugdytiniai išėjo į bažnyčią sudalyvauti Šv. Mišių aukoje, o jaunesni drauge su atvykusiais Krosnos mokyklos pradinukais mėgavosi pasivažinėjimu su ponio tempiama „bričkute“.
Renginį užbaigė varžybos ir estafetės sporto salėje, o gydomosios kūno kultūros kabinete vyko užsiėmimai su įvairiomis sportui ir reabilitacijai skirtomis priemonėmis. Be galo įdomios buvo pradinukų salės futboliuko varžybos tarp Simno specialiosios ir Krosnos mokyklų komandų.
Smagiai, naudingai ir kokybiškai praleistas laikas Simno specialiosios mokyklos šeimoje visiems dalyvavusiems renginyje paliko puikius įspūdžius, suteikė gerų emocijų ir naujų pažinčių.

                                  Informaciją parengė mokytoja Aldutė Mikulskienė

IMG_0545IMG_0563