Specialiosios olimpiados programos „Jaunieji atletai“ sporto šventė

20171213_112915Mokyklos pradinukai ir NVŠ programos dalyviai, mėgstantys dalyvauti sportinėje veikloje, šiais mokslo metais prisijungė prie Specialiosios Olimpiados programos „Jaunieji atletai“ įgyvendinimo.
Šios programos tikslas – užimti vaikus tinkama žaidybine veikla, skatinti psichinę, fizinę ir socialinę plėtrą, supažindinti su sporto pasauliu. Skatinti pedagogų ir tėvų tarpusavio bendradarbiavimą, siekiant vienintelio tikslo – kuo platesnės specialiųjų poreikių turinčių vaikų socialinės integracijos.
Programa apėmė 24 užsiėmimus – treniruotes, kurių kiekvieno trukmė 40 min. Šiuos užsiėmimus pagal gautą metodinę medžiagą vedė kūno kultūros mokytoja Aldutė Mikulskienė. Buvo rekomenduojama treniruotis 2 kartus per savaitę, pakviečiant vaikų tėvelius ir pedagogus sportuoti kartu.
Gruodžio 13 d. Simno specialiojoje mokykloje vyko tikrų tikriausia sporto fiesta, kurią organizavo A. Mikulskienė. Į svečius atvyko šių metų programos dalyviai iš Alytaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namų ir Simno gimnazijos ketvirtokai. Programos koordinatorė Aušra Kriškoviecienė buvo sužavėta Simno specialiosios mokyklos vyresnių mokinių (nykštukų) pagalba ir gebėjimu žaisti su jaunesniais atletais. „Tai gražus, nesuvaidintas bendravimas. Auga graži ir motyvuota jaunųjų atletų karta. Dėkoju mokytojai Aldutei už integruotą, įdomių rungčių sporto šventę!“ – kalbėjo Aušra Kriškoviecienė.
Mokyklos direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė, kad šventės, kuriose dalyvauja mokinių šeimos, mokyklos ir Simno miesto bendruomenės nariai, visus vienija ir suteikia galimybę drauge pasidžiaugti vaikų pasiekimais. O tokių programų pagalba siekiama, kad jaunųjų sportininkų veikla taptų neatsiejama nuo šeimos gyvenimo bei palengvintų vaiko vystymąsi.

Informaciją parengė mokytoja Aldutė Mikulskienė

20171213_105148IMG_1904