„Pasaulis labai įvairus ir margas. Jame visi norime jaustis saugūs ir laimingi“

IMG_6981Kovo 19–23 dienomis mokykloje vyko daug įvairių ir turiningų „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2018“ renginių. Jų tikslas –  mokyti vaikus draugiškumo, tolerancijos, savitarpio pagalbos ir supratimo, kad kiekvienas jaustųsi svarbus, saugus ir reikalingas sau bei draugams.
Pirmąją savaitės dieną vyko būsimų veiklų, susijusių su patyčiom ir jų prevencija,  aptarimas. Pradinių klasių mokiniai drauge skaitė, o vėliau aptarė knygelę „KAD NIEKAS NESITYČIOTŲ“, spalvino piešinėlius.
Vyresniųjų klasių mokiniai klasėse žiūrėjo VAIKŲ LINIJOS rekomenduotą filmą „GERUMO STEBUKLAS“. Mokiniai pastebėjo, kad filme suvaidinta ne eilinė, tačiau dažnai girdima pamokanti istorija. Jie džiaugėsi, kad filmas baigiasi laimingai.
Sportas tiesia kelius į draugystę. Tarsi norėdami įrodyti šio posakio teisingumą, vyresniųjų klasių mokiniai surengė draugiškas krepšinio varžybas su Simno gimnazijos gimnazistais, apsikeitė DRAUGYSTĖS ir TOLERANCIJOS apyrankėmis.
Daug laiko diskusijoms apie patyčias ugdytiniai su savo auklėtojais skyrė laisvalaikio metu. Jie stengėsi suprasti kodėl atsiranda patyčios ir kaip atpažinti, kada nekaltas juokas žeidžia kitą žmogų ir veda prie patyčių. Bandė rasti ribą tarp draugo žaismingo pašiepimo ir įžeidimo. Savo diskusijų išvadas ugdytiniai pavaizdavo plakatuose-koliažuose.
Visų klasių mokiniai su savo mokytojais per savaitę turėjo atlikti tam tikras užduotis, kurios buvo išdalintos pirmąją „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2018“ dieną. Įdomu buvo stebėti mokinių pristatomas atliktas užduotis, dauguma jų pasirinko elgesio, situacijų SVEIKĄJĄ pusę.
Dešimtokai su mokytoja Jurgita Gumauskiene VAIKŲ LINIJOS internetiniame puslapyje atliko testą apie PATYČIAS. Du mokiniai gavo padėkos raštus.
Paskutinę „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2018“ dieną mokiniai susirinko nešini spalvotais popieriniais delniukais, ant kurių kiekvienas užrašė su kuo norėtų pasikalbėti apie patyčias. Iš šių nuotaikingų spalvotų rankyčių mokyklos teritorijoje netrukus sužydės draugystės pievelė.
Mūsų mokiniai tiki, jog yra svarbu sukurti mokykloje saugią aplinką, kurioje pakaktų skleidžiamos šilumos, bendrystės, draugiškumo, įsitraukimo į įvairias veiklas, ir kad būtų aiškiai apibrėžtos nepriimtino elgesio ribos.
Informaciją parengė mokytoja Rimanta Česnulevičienė
IMG_7029KREPŠINIS 3KREPŠINISIMG_7045