Mokiniai miško gyvūnėliams padeda išgyventi žiemą

 IMG_20210120_124316Atkeliavo visų nekantriai laukiama tikroji žiema. Sniegas užklojo žemę, žiemužė pasiuntė ir šiaurinį vėją, o šaltukas sukaustė žemę. Vaikams smagu, tačiau net drąsiausiems paukšteliams ir žvėreliams sunku rasti sau maisto. Žiema išbando ir užgrūdina visa, kas gyva. Pavasario sulauks tik stipriausi ir tie, kuriems mes ištiesime pagalbos ranką.
Mokyklos mokiniai ir jų auklėtojai Aurutė Miknevičienė ir Ramūnas Račkauskas nutarė padėti paukšteliams ir žvėreliams įveikti žiemos negandas. Ruošdamiesi išvykai į mišką prisiminė žiemoti likusius paukščius, aptarė, kuo jie minta, kokios yra pagrindinės paukščių lesinimo taisyklės. Vyresnieji mokiniai iš plastikinių butelių pagamino lesyklėles paukšteliams. Paukšteliams paruošėme ir įvairių „vaišių“: kruopų, saulėgrąžų, duonos trupinėlių. Žvėreliams – šieno, grūdų, iš burokų ir morkų pagaminome karolius.
Š. m. sausio 20 d. tempdami rogutes su vaišėmis nuvykome į Pošnios mišką. Miške radome daug žvėrelių pėdsakų, spėliojome kieno jie gali būti. Labiausiai išmindžiotose, dažniausiai gyvūnų lankomose vietose projekto dalyviai pridėjo daug maisto, medžiuose pakabino vaišėmis pripildytas lesyklėles. Buvo gera miške – bendrauti, smalsauti, sužinoti, pažinti, dalintis patirtimi ir pajusti gamtos ritmą.
Iš miško grįžome laimingi, kupini džiugių emocijų ir planuodami sekantį susitikimą su mūsų draugais – miško gyventojais. Sušilę prie arbatos puodelio pasidalijome išvykos įspūdžiais.
Paukštelių ir žvėrelių globa žiemą – tai ne vien malonumas jaustis atliekant gerą darbą, bet ir puiki galimybė iš arčiau pažinti patiems, ir padėti pažinti mokiniams mūsų krašte žiemoti pasiliekančius paukščius.

Informaciją parengė auklėtoja Aurutė Miknevičienė

IMG_20210120_151839IMG_20210120_152859IMG_20210120_154511IMG_20210120_154020