Rudenėlio šventė „Gėrybių pintinė“

IMG_8667Nuo medžių palengva krenta dideli ir maži, geltoni ir rusvi medžių lapai. Žvelgi į ruda, geltona ir raudona spalvomis ištapytą klevo lapą ir bandai perskaityti jame nematomomis raidėmis užrašytą gamtos atsisveikinimą. Ruduo….
Spalio 27 dieną visą mokyklos bendruomenę į nuotaikingą rudens popietę „Gėrybių pintinė“ sukvietė Dėdė Rudenėlis (auklėtojas Ramūnas Račkauskas) ir Šeimininkė Agota (auklėtoja Romualda Zasimavičienė). Šventės metu skambėjo  eilėraščiai, dainos, muzika. Mokiniai aktyviai dalyvavo visose rungtyse: kasė bulves, užrištomis akimis ragaudami bandė atspėti koks tai vaisius ar daržovė, lenktyniavo kas gražiau ir greičiau nuskus morką, minė mįsles, sprendė kryžiažodžius, atliko kitas įdomias užduotis. Kuo naudingos daržovės žmogaus organizmui, kokių turi vitaminų ir mineralinių medžiagų, kokių turi gydomų savybių mokiniai sužinojo pasiklausę pasakos „Daržovių ginčas“.
Mokyklos bendruomenė ne tik puikiai praleido popietę drauge, bet ir papildė žinias apie daržovių ir vaisių naudą mūsų organizmui.
Parengė auklėtoja Romualda Zasimavičienė
IMG_8678IMG_8681IMG_8685IMG_8695