Tarptautinė vaikų knygos diena „Juodos avelės – pasaką seka“

IMG_92702022 m. Tarptautinės vaikų knygos plakate, rašytojas Richardas Van Campas parašė: „Pasakojimai – tarsi sparnai, leidžiantys kasdien skraidyti aukštai danguje“. Mūsų, Simno specialiosios mokyklos mokiniai nori turėti tokius stebuklingus sparnus, todėl  bibliotekininkei Virginijai Raguckienei ir mokytojoms Vilijai Čeplinskienei, Jurgitai Gumauskienei bei mokytojo-auklėtojo padėjėjai Astai Dainauskienei teko labai pasistengti, kad sudomintų vaikus pasakojimais. Visi dirbome iš peties, nes turėjome ne tik perskaityti, išmokti vaidinti, nugalėti jaudulį, bet ir pagaminti dekoracijas, nupiešti pasakos veikėjus – lėles. Balandžio 6 d. susirinkome į Tarptautinę vaikų knygos dienos šventę „Juodos avelės – pasaką seka“.
6–7 specialiosios lavinamosios klasės mokiniai kartu su mokytoja V. Čeplinskiene, mokytojos padėjėja A. Dainauskiene ir bibliotekininke V. Raguckienė  inscenizavo pasakojimą iš knygelės ,,Piktulis“, o 8–9–10 specialiosios lavinamosios klasės mokiniai ir mokytoja J. Gumauskienė paruošė „Trys paršiukai“ pasakos inscenizaciją.
Tikime, kad visi suprato, jog turime būti draugiškesni, mandagesni, o susipykus atsiprašyti.
Po renginio mus aplankė buvusi Simno gimnazijos pradinių klasių mokytoja, knygų autorė Danutė Vepštienė. Ji padovanojo kiekvienam mokiniui savo kūrybos eilėraščių ir trumpų pasakėlių knygelę.
Nuoširdžiai dėkojame autorei už puikias dovanas, linkime stiprios sveikatos, kūrybiškų, originalių minčių ir išleisti dar ne vieną knygelę.
Informaciją parengė bibliotekininkė Virginija Raguckienė
IMG_9274IMG_9285IMG_9286IMG_9295